Selecteer een pagina

Lekker weg en toch dicht bij huis zijn? Dan is Berlijn wel een hele goede optie om naartoe te gaan. Afhankelijk van waar je uit Nederland vertrekt sta je er met een paar uurtjes. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met het vliegtuig te gaan, dan ben je met een 1 uur en 20 minuten in Berlijn.

Bezienswaardigheden van Berlijn

Berlijn is een oude stad, al vanaf 1237 bestaat Berlijn en dat is te zien. Als je door Berlijn heen loopt dan zul je zien dat er veel karakteristieke monumenten zijn die het waard zijn om te bezoeken. Zo moet je zeker de Berlijnse muur bezoeken die tijdens de koude oorlog Oost en West Berlijn van elkaar scheidde, ondertussen staat niet meer de hele muur van 40 kilometer maar er staat nog steeds een stukje muur die je kunt bezoeken. Wat nog meer een plaats is die je niet over mag slaan is de Brandenburger Tor, dit prachtige monument uit 1788 is een ware trekpleister voor toeristen.

Weekendje weg naar Duitsland

In een dag kun je niet zoveel zien, je kunt dus beter kiezen om wat langer naar Duitsland te gaan. Als je met de auto gaat dan zie je al veel meer van Duitsland dan wanneer je met het vliegtuig of de trein gaat. Met de auto rij je door Duitsland heen, kom je langs de bergen en het prachtige gebied rondom Berlijn. Het voordeel dat je met de auto hebt is dat er geen tijdsdruk is, met het vliegtuig en de trein moet je stipt op tijd zijn.

Stedengids bezienswaardigheden regio Berlijn

Het beste wat je kunt doen is een stedengids meenemen, je ziet daar alles in wat je kunt doen in Berlijn. Ook wordt er aangegeven wat je echt zou moeten zien om het optimale uit Berlijn te halen. Een stedengids kun je makkelijk aanschaffen, zorg ervoor dat je die dus al hebt voordat je vertrekt. Als jij een stedengids in je koffer hebt zitten op het moment dat je weggaat reist dat toch net iets relaxter dan wanneer je niets hebt voorbereid.

Hotels en overnachten

Als je heen en weer gaat naar Berlijn is dat in een dag misschien wel te veel. Je kunt dan het beste kiezen voor een overnachting, hoelang je daar blijft is dan helemaal aan jezelf. Als je kiest voor een hotel en je boekt alles erbij hoef jij je voor de rest nergens zorgen om te maken. Alles wordt dan voor jou geregeld, je kunt natuurlijk ook voor iets anders kijken als jou dat wat meer ligt.

Met korting naar Berlijn

Iedere korting die je kunt krijgen is mooi meegenomen, gelukkig zijn er ook veel kortingen. Kijk eens online en je zult zien dat er heel erg veel kortingen zijn die je kunt krijgen. Als je naar Berlijn gaat en je boekt dat via een reisbureau dan kunnen ze voor jou kijken hoe je het goedkoopste kunt reizen. Op die manier blijft reizen leuk en kun je meer uitgeven in Berlijn zelf.