Selecteer een pagina

Als je in Hongarije bent dan is de hoofdstad zeker wel een plek die je moet gaan bezoeken. Boedapest trekt maar liefst 4 miljoen bezoekers per jaar dus je zult versteld staan van de mooie plekken die er zijn. Met zoveel bezoekers is Boedapest de grootste trekpleister van Hongarije. Je kunt dus wel bedenken dat er veel te zien is en dat het een stad is waar genoeg te beleven valt.

Bezienswaardigheden van Boedapest

Door Boedapest heen loopt de Donau, als je een wandelroute neemt dan zul je dus ongetwijfeld langs de Donau lopen. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om een boottocht te maken over de Donau zodat je de stad van een andere kant te zien krijgt, je zult dan zien dat het een heel ander zicht is dan wanneer je het lopend doet. In Boedapest zijn ook genoeg museums die je kunt bezoeken, het is dan ook zeker wat waard om te kijken welke museums er zijn. Het Magyar Nemzeti Múzeumn is bijvoorbeeld een museum waar je veel Hongaarse cultuur zult vinden.

Citytrip naar Hongarije

Hongarije is een schitterend land om te bezoeken, dat hoeft natuurlijk niemand je te vertellen. Als je dan in Hongarije bent dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van het land zelf zien. Je kunt er dan voor kiezen om een citytrip te plannen zodat je genoeg steden ziet en ook genoeg van Hongarije. Niet alleen Boedapest is mooi maar ook de andere delen van Hongarije.

Voordelig naar Boedapest

Als je voor een reis gaat kijken dan kom je al snel tot de ontdekking dat er veel verschillende prijzen zijn. Te veel betalen voor een reis is natuurlijk geen optie dus je kunt het beste prijzen gaan vergelijken zodat je de beste prijs hebt voor de juiste reis. Op die manier hou je ook nog geld over om leuke dingen in Boedapest zelf te doen. Zorg er wel voor dat je dan op tijd boekt want anders kan het gebeuren dat je te laat bent met boeken en met lege handen staat.

Stedengids bezienswaardigheden regio Boedapest

Een goede tip wat je mee kunt nemen naar Boedapest is een stedengids. Je kunt met een stedengids niks missen en je bent er zeker van dat je niets over het hoofd ziet. In een stedengids staat namelijk vermeld waar je de Donau vind of hoe je bij het museum kunt komen die je wilt zien. Je kunt een stedengids op veel plekken aanschaffen dus je hoeft niet bang te zijn dat je zonder stedengids op reis gaat.

Hotels en overnachten

Je moet natuurlijk overnachten, een hotel boeken is dus wel iets wat je goed en op tijd moet regelen. Met veel verschillende hotels heb je genoeg opties die je kunt overwegen. Je hebt bijvoorbeeld de optie of je in een hotel wilt verblijven in Boedapest zelf of toch liever erbuiten, ook kom je voor de keuze of je een all inclusive arrangement gaat boeken. Als je alle opties hebt overwogen die er zijn dan heb je een reis geboekt die je nooit meer zult gaan vergeten.