Selecteer een pagina

Amsterdam, de bruisende hoofdstad van Nederland, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld vanwege haar rijke geschiedenis, bruisende cultuur en diverse activiteiten. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, winkelen of gewoon wilt genieten van de sfeer van de stad, Amsterdam heeft voor iedereen iets te bieden. Laten we eens kijken naar enkele van de topactiviteiten en grote evenementen die je niet mag missen tijdens je verblijf in Amsterdam.

Activiteiten in Amsterdam:

 1. Verken de grachten: Maak een rondvaart door de schilderachtige grachten van Amsterdam en bewonder de historische grachtenpanden, bruggen en iconische bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum.
 2. Bezoek wereldberoemde musea: Ontdek de rijke kunstcollecties van Amsterdam in musea zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Bewonder meesterwerken van Nederlandse meesters, moderne kunst en indrukwekkende tentoonstellingen.
 3. Fiets door de stad: Huur een fiets en verken Amsterdam op een authentieke manier, net als de lokale bevolking. Fiets langs historische bezienswaardigheden, door schilderachtige parken en over sfeervolle grachten.
 4. Wandel door de Jordaan: Verken de charmante wijk de Jordaan, bekend om haar smalle straatjes, gezellige cafés en boetiekjes. Geniet van de lokale sfeer en ontdek verborgen pareltjes zoals de Noordermarkt en de Westerstraat.
 5. Bezoek de Bloemenmarkt: Maak een wandeling door de kleurrijke Bloemenmarkt, de enige drijvende bloemenmarkt ter wereld. Bewonder een scala aan bloemen, planten en souvenirs en geniet van de levendige sfeer van deze unieke markt.
 6. Proef lokale lekkernijen: Geniet van lokale lekkernijen zoals stroopwafels, haring en kaas op een van de vele markten en delicatessenzaken in Amsterdam. Proef ook de diverse internationale keukens in de vele restaurants en eetcafés van de stad.
 7. Ontdek het nachtleven: Ervaar het bruisende nachtleven van Amsterdam in de vele bars, clubs en cafés die de stad te bieden heeft. Dans tot in de vroege uurtjes op de beats van lokale DJ’s of geniet van een ontspannen drankje aan de gracht.
 8. Ontspan in het Vondelpark: Ontsnap aan de drukte van de stad en ontspan in het prachtige Vondelpark, het grootste stadspark van Amsterdam. Maak een wandeling, ga picknicken of geniet van een openluchtvoorstelling in het park.

Grote Evenementen in Amsterdam:

 1. Koningsdag: Op 27 april viert Nederland Koningsdag, een nationale feestdag ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander. Amsterdam wordt omgetoverd tot een feestelijke zee van oranje, met vrijmarkten, concerten en festiviteiten door de hele stad.
 2. Amsterdam Gay Pride: In augustus vindt de Amsterdam Gay Pride plaats, een kleurrijk en levendig evenement ter bevordering van de LGBT+-rechten en diversiteit. Hoogtepunten zijn de beroemde Canal Parade en diverse feesten en culturele evenementen.
 3. Amsterdam Light Festival: Tijdens de wintermaanden wordt Amsterdam verlicht door het Amsterdam Light Festival, een kunstzinnig evenement waarbij de grachten en historische gebouwen worden verlicht door spectaculaire lichtinstallaties en kunstwerken.
 4. Grachtenfestival: Het Grachtenfestival, dat plaatsvindt in augustus, is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij klassieke muziek wordt opgevoerd op bijzondere locaties langs de grachten van Amsterdam. Geniet van concerten op boten, in tuinen en historische gebouwen.
 5. Kerstmarkt op het Museumplein: Tijdens de feestdagen wordt het Museumplein omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt, waar bezoekers kunnen genieten van traditionele lekkernijen, handgemaakte cadeaus en winterse activiteiten.

Of je nu een culturele ontdekkingsreiziger bent, een liefhebber van het nachtleven of gewoon wilt genieten van de charme van de stad, Amsterdam heeft voor elk wat wils. Verken deze levendige stad en laat je betoveren door al haar pracht en praal!

Meer weten over Amsterdam? Ga naar de Stedengids Amsterdam pagina, de bezienswaardigheden en weetjes over deze mooie stad.