Selecteer een pagina
 1. Slag om Arnhem: Arnhem is beroemd om zijn rol tijdens de Slag om Arnhem in september 1944, een belangrijk onderdeel van Operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze slag wordt herdacht door het Airborne Museum in Oosterbeek, net buiten Arnhem.
 2. Park Sonsbeek: Park Sonsbeek is een prachtig stadspark in Arnhem, geliefd om zijn schilderachtige landschappen, historische gebouwen en culturele evenementen zoals Sonsbeek Theater Avenue.
 3. Burgers’ Zoo: Burgers’ Zoo is een van de grootste dierentuinen in Nederland, gelegen aan de rand van Arnhem. Het biedt verschillende biotopen, zoals de Bush, Desert, Ocean en Safari, waar bezoekers dieren van over de hele wereld kunnen bewonderen.
 4. Modekwartier: Arnhem staat bekend om zijn bruisende Modekwartier, een creatieve wijk vol met boetieks, ateliers, galerijen en modeontwerpers.
 5. Kunst en Cultuur: Arnhem heeft een bloeiende kunst- en cultuurscene, met tal van galerijen, theaters, musea en festivals, waaronder het jaarlijkse Sonsbeek Festival en het World Living Statues Festival.
 6. Historische Gebouwen: Arnhem heeft een rijk historisch erfgoed met prachtige gebouwen zoals de Sint-Eusebiuskerk, het Duivelshuis, en het stadhuis van Arnhem.
 7. Openluchtmuseum: Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem biedt een boeiende reis door de Nederlandse geschiedenis, met historische gebouwen, ambachtslieden en traditionele activiteiten.
 8. Mode Biƫnnale: Arnhem organiseert de International Fashion Biennale, waarbij internationale ontwerpers en studenten van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten hun nieuwste creaties tonen.
 9. Natuur en Recreatie: Naast Park Sonsbeek biedt Arnhem tal van andere groene gebieden en parken, zoals Park Zypendaal en Park Presikhaaf, ideaal voor wandelingen, picknicks en recreatie.
 10. Airborne at the Bridge: Dit museum in Arnhem vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem en de rol van de Britse luchtlandingstroepen bij de John Frostbrug, ook wel bekend als de ‘Bridge Too Far’.
 11. Winkelen: Arnhem is een geweldige winkelbestemming, met een breed scala aan winkels, boetieks en warenhuizen, vooral in het bruisende stadscentrum rond de Ketelstraat en de Bakkerstraat.
 12. Sportevenementen: Arnhem organiseert regelmatig sportevenementen, waaronder de jaarlijkse Bridge to Bridge-loop en internationale voetbalwedstrijden in het GelreDome-stadion.

Deze feiten laten zien dat Arnhem een levendige en diverse stad is, met een rijke mix van geschiedenis, natuur, cultuur en entertainment.