Selecteer een pagina
 1. Historische Binnenstad: Amersfoort heeft een prachtige historische binnenstad met goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur, waaronder grachten, stadsmuren en pittoreske straatjes.
 2. Onze Lieve Vrouwetoren: De Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel bekend als de Lange Jan, is een iconische middeleeuwse toren die het stadsbeeld van Amersfoort domineert. Het beklimmen van de toren biedt een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende landschap.
 3. Kunsthal KAdE: Kunsthal KAdE is een dynamische kunstinstelling in Amersfoort die wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst organiseert, met een focus op innovatie en experiment.
 4. Dierenpark Amersfoort: Dierenpark Amersfoort is een populaire attractie voor gezinnen, met een breed scala aan dieren en interactieve ervaringen, waaronder de Klim Alles-route waar bezoekers tussen de dieren kunnen klimmen.
 5. Koppelpoort: De Koppelpoort is een indrukwekkend middeleeuws bouwwerk dat de verbinding vormt tussen de stadsmuur en de grachten van Amersfoort. Het is een van de best bewaarde stadspoorten in Nederland.
 6. Mondriaanhuis: Het Mondriaanhuis is gevestigd in het voormalige woonhuis van de beroemde kunstenaar Piet Mondriaan en biedt inzicht in zijn leven, werk en invloed op de moderne kunst.
 7. Deltion College: Het Deltion College is een toonaangevend onderwijsinstituut in Amersfoort, dat een breed scala aan opleidingen en trainingen aanbiedt op het gebied van techniek, zorg, onderwijs en meer.
 8. Hof: Het Hof is een sfeervol plein in het hart van de historische binnenstad van Amersfoort, omringd door prachtige oude gebouwen en gezellige terrasjes waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.
 9. Armando Museum: Het Armando Museum in Amersfoort is gewijd aan het werk van de Nederlandse kunstenaar Armando en herbergt een uitgebreide collectie van zijn schilderijen, beeldhouwwerken en andere werken.
 10. Industriƫle Erfgoed: Amersfoort heeft een rijk industrieel verleden, dat nog steeds zichtbaar is in de vele historische fabrieksgebouwen, pakhuizen en industriƫle monumenten die de stad karakteriseren.
 11. Bosgebieden: In de omgeving van Amersfoort liggen prachtige bosgebieden, zoals het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het natuurgebied de Soester Duinen, ideaal voor wandelingen en fietstochten.
 12. De Prodentfabriek: De voormalige Prodentfabriek is een industrieel erfgoedcomplex in Amersfoort dat is omgebouwd tot een levendige culturele en creatieve hub, met onder andere werkruimtes, horecagelegenheden en evenementenlocaties.
 13. Fluor: Fluor is een populaire uitgaansgelegenheid in Amersfoort, gevestigd in een voormalige tandpastafabriek. Het biedt een gevarieerd programma van concerten, feesten en andere culturele evenementen.

Deze feiten laten zien dat Amersfoort een veelzijdige stad is met een rijke mix van geschiedenis, cultuur, natuur en moderne voorzieningen, waardoor het een geweldige bestemming is voor zowel bewoners als bezoekers.