Selecteer een pagina
 1. Textielstad: Enschede heeft een rijke geschiedenis als belangrijk centrum voor de textielindustrie in Nederland. De stad stond bekend om zijn vele textielfabrieken en weverijen, die een bloeiende economie creƫerden.
 2. Roombeek: Na de vuurwerkramp in 2000 werd de wijk Roombeek volledig herbouwd tot een modern en levendig cultureel gebied, met onder andere het museum TwentseWelle en de woonwijk Roombeek.
 3. Universiteit Twente: Enschede is de thuisbasis van de Universiteit Twente, een vooraanstaande technische universiteit die bekend staat om haar onderzoek en innovatie op het gebied van technologie, engineering en wetenschap.
 4. Grolsch: De brouwerij van Grolsch, een van de bekendste Nederlandse biermerken, is gevestigd in Enschede. De brouwerij biedt rondleidingen en proeverijen voor bezoekers.
 5. Grote Kerk: De Grote Kerk van Enschede is een opvallende gotische kerk die dateert uit de 14e eeuw en een belangrijk architectonisch monument in de stad is.
 6. Twentse Hagen: Enschede staat bekend om zijn karakteristieke Twentse hagen, traditionele omheiningen gemaakt van gevlochten takken die typerend zijn voor de regio.
 7. De Museumfabriek: De Museumfabriek (voorheen het TwentseWelle) is een interactief museum dat de geschiedenis van Twente en de menselijke invloed op technologie en natuurlijke omgevingen verkent.
 8. Wijk Roombeek: Roombeek is een modern en levendig stadsdeel van Enschede, bekend om zijn hedendaagse architectuur, culturele voorzieningen en bruisende gemeenschap.
 9. Hof van Twente: De Hof van Twente is een prachtig landelijk gebied rondom Enschede, met schilderachtige dorpjes, landgoederen en uitgestrekte natuurgebieden.
 10. Rijksmuseum Twenthe: Het Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum in Enschede met een uitgebreide collectie oude en moderne kunst, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst.
 11. Van Heekpark: Het Van Heekpark is een groen stadspark in Enschede, ideaal voor wandelingen, picknicks en ontspanning te midden van de natuur.
 12. Burgermeester Jansen: Burgermeester Jansen is een bekend restaurant en bar in Enschede, gevestigd in een voormalige textielfabriek. Het biedt een gezellige sfeer en heerlijke gerechten.
 13. Avonturenpark Hellendoorn: Op korte afstand van Enschede ligt Avonturenpark Hellendoorn, een populair attractiepark voor gezinnen met attracties, shows en entertainment voor alle leeftijden.

Deze feiten laten zien dat Enschede een levendige stad is met een rijke mix van geschiedenis, cultuur, natuur en innovatie. Het biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bewoners en bezoekers om van te genieten.