Selecteer een pagina
 1. Frans Hals Museum: Haarlem herbergt het beroemde Frans Hals Museum, gewijd aan de Nederlandse Gouden Eeuw en de werken van de Haarlemse schilders, waaronder Frans Hals zelf.
 2. Teylers Museum: Het Teylers Museum is het oudste museum van Nederland en heeft een uitgebreide collectie kunst, wetenschap en natuurlijke historie.
 3. Grote Markt: Het historische hart van Haarlem is de Grote Markt, omringd door prachtige gebouwen, waaronder het stadhuis en de Grote Kerk, en levendig met markten en evenementen.
 4. Haarlemse Hofjes: Haarlem staat bekend om zijn pittoreske hofjes, verborgen oases van rust en groen te midden van de drukte van de stad, zoals het Hofje van Bakenes en het Hofje van Oorschot.
 5. Corrie ten Boomhuis: Het Corrie ten Boomhuis is een museum gewijd aan het leven van Corrie ten Boom, een verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog, gevestigd in haar voormalige huis in Haarlem.
 6. De Adriaan: De Adriaan is een historische molen aan de rivier het Spaarne, die dienst doet als museum en uitkijkpunt over de stad.
 7. Haarlemse Jopenbier: Haarlem staat bekend om zijn traditionele Jopenbier, dat wordt gebrouwen volgens eeuwenoude recepten en nog steeds wordt genoten in lokale brouwerijen en cafés.
 8. Haarlemse Hofjeswandeling: Bezoekers kunnen genieten van een wandeling langs de vele prachtige hofjes van Haarlem, elk met hun eigen charme en geschiedenis.
 9. Haarlemse Architectuur: Haarlem heeft een rijke architecturale erfenis, met prachtige voorbeelden van middeleeuwse, gotische, renaissance- en barokke gebouwen verspreid door de stad.
 10. De Haarlemse Molen: De Haarlemse Molen is een actieve windmolen die nog steeds meel produceert, en een levendige herinnering aan het industriële verleden van Haarlem.
 11. De Amsterdamse Poort: De Amsterdamse Poort is een van de weinige overgebleven stadspoorten van Haarlem en een belangrijk historisch monument.
 12. De Haarlemse Grachten: Haarlem wordt doorkruist door prachtige grachten, waarlangs bezoekers kunnen wandelen, varen en genieten van de sfeer van de stad.
 13. Haarlemse Bloemencorso: Elk jaar vindt het Bloemencorso van Haarlem plaats, een kleurrijk evenement waarbij praalwagens versierd zijn met bloemen en door de straten van de stad trekken.

Deze feiten laten zien dat Haarlem een stad is met een rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en een levendige gemeenschap, waar bezoekers kunnen genieten van kunst, architectuur, natuur en culinaire hoogstandjes.