Selecteer een pagina
 1. Domtoren: De Domtoren in Utrecht is met zijn hoogte van 112 meter de hoogste kerktoren van Nederland. Het is een iconisch symbool van de stad en biedt een prachtig uitzicht over Utrecht en omgeving.
 2. Oudegracht: Utrecht staat bekend om zijn sfeervolle grachten, waarvan de Oudegracht de bekendste is. Deze unieke gracht loopt dwars door het centrum van de stad en is omzoomd met historische werfkelders en gezellige terrasjes.
 3. Universiteit Utrecht: De Universiteit Utrecht is een van de oudste universiteiten van Nederland, opgericht in 1636. Het is een toonaangevende onderzoeksuniversiteit met een rijke academische traditie.
 4. Centraal Museum: Het Centraal Museum in Utrecht herbergt een uitgebreide collectie kunst, geschiedenis en design, waaronder werken van Nederlandse meesters zoals Dick Bruna en Rietveld.
 5. Rietveld Schröderhuis: Dit iconische huis, ontworpen door de Nederlandse architect Gerrit Rietveld in 1924, is een meesterwerk van De Stijl-beweging en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 6. Maliebaan: De Maliebaan is een historische laan in Utrecht, ooit gebruikt als speelveld voor het maliespel, een oud balspel. Tegenwoordig is het een prachtige boulevard met statige herenhuizen en bomen.
 7. Nijntje Museum: Utrecht is de geboorteplaats van Dick Bruna, de auteur en illustrator van het populaire konijn Nijntje. Het Nijntje Museum is een must-visit voor gezinnen met jonge kinderen.
 8. Botanische Tuinen: De Botanische Tuinen van de Universiteit utrecht zijn een oase van groen en rust, met een diverse collectie planten en bloemen uit de hele wereld.
 9. Domplein: Het Domplein is het historische hart van Utrecht, waar de imposante Domtoren en de restanten van de voormalige Domkerk te vinden zijn. Het plein is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel bewoners als toeristen.
 10. Kasteel de Haar: Net buiten Utrecht ligt Kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland. Het is een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur en herbergt een indrukwekkende collectie kunst en antiek.
 11. Utrechtse Heuvelrug: De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied ten oosten van de stad, ideaal voor wandelen, fietsen en genieten van de natuur.
 12. Winkelstraten: Utrecht biedt een gevarieerd winkelaanbod, van grote winkelketens tot boetiekjes en ambachtelijke winkels. De winkelstraten rondom de Oudegracht en de Neude zijn bijzonder populair.
 13. Utrechtse Biercultuur: Utrecht heeft een bloeiende biercultuur, met tal van ambachtelijke brouwerijen en gezellige biercafés. Proef lokale brouwsels zoals de Utrechtse Domstad Dubbel en geniet van de levendige bierscene van de stad.

Deze feiten tonen de diversiteit en rijke geschiedenis van Utrecht, een stad die zowel een bruisend cultureel centrum als een groene oase biedt voor bewoners en bezoekers.