Selecteer een pagina
 1. Textielgeschiedenis: Tilburg staat bekend om zijn rijke textielgeschiedenis. In de 19e en 20e eeuw was de stad een belangrijk centrum voor de textielindustrie in Nederland, met talrijke fabrieken en molens die textiel produceerden.
 2. De Pont Museum: Dit museum voor hedendaagse kunst is gevestigd in een voormalige wolspinnerij en heeft een indrukwekkende collectie moderne kunst, waaronder werken van internationaal gerenommeerde kunstenaars.
 3. Spoorzone: De Spoorzone van Tilburg ondergaat een transformatie van voormalig industrieel gebied tot een levendige wijk met woningen, bedrijven, horecagelegenheden en culturele voorzieningen.
 4. Natuurgebieden: Tilburg ligt te midden van prachtige natuurlijke gebieden, zoals de Loonse en Drunense Duinen, de Oisterwijkse Bossen en Vennen, en het natuurgebied de Moerenburg.
 5. Tilburgse Kermis: De Tilburgse Kermis is een van de grootste en oudste kermissen van Nederland. Jaarlijks trekt het evenement miljoenen bezoekers naar de stad voor attracties, optredens en festiviteiten.
 6. Textielmuseum: Het Textielmuseum Tilburg biedt inzicht in de textielgeschiedenis van de stad en toont de ontwikkeling van textielproductie en -design door de eeuwen heen.
 7. Piushaven: De Piushaven is een sfeervolle jachthaven in het centrum van Tilburg, omgeven door gezellige restaurants, cafés en terrassen. Het is een populaire plek voor recreatie en ontspanning.
 8. Efteling: Hoewel niet direct in Tilburg gelegen, is de Efteling, een van ’s werelds bekendste attractieparken, slechts op korte afstand. Veel inwoners van Tilburg en bezoekers van de stad genieten van een dagje uit in dit magische park.
 9. Tilburg University: Tilburg herbergt een van de meest vooraanstaande universiteiten van Nederland, de Tilburg University, die internationaal bekend staat om haar onderzoek en onderwijs op het gebied van economie, recht en sociale wetenschappen.
 10. Regionale specialiteiten: Tilburg en omgeving staan bekend om hun heerlijke regionale gerechten, zoals worstenbroodjes, Tilburgse kruikenzeiker (jenever) en Schrobbelèr, een kruidenlikeur die vaak gedronken wordt tijdens carnaval.
 11. Carnaval: Tilburg viert carnaval op grootse wijze, met kleurrijke optochten, feestelijke evenementen en uitbundige feesten. Het carnaval in Tilburg staat bekend om zijn gezelligheid en gastvrijheid.
 12. LocHal: De LocHal is een voormalige locomotiefhal die is omgebouwd tot een innovatief en inspirerend cultureel centrum. Het biedt ruimte aan een bibliotheek, werkplekken, evenementenruimtes en horecagelegenheden.
 13. Beekse Bergen: Op korte afstand van Tilburg bevindt zich Safaripark Beekse Bergen, waar bezoekers wilde dieren kunnen bewonderen tijdens een safari met de auto, bus, boot of te voet.

Deze feiten tonen de diversiteit en levendigheid van Tilburg als een stad met een rijke geschiedenis, culturele erfgoed, en natuurlijke schoonheid.