Selecteer een pagina

Turkije is een prachtig land om te bezoeken. Als je daar bent dan is Istanbul toch zeker wel de plek die je niet mag overslaan. Istanbul is de grootste stad van Turkije met 15 miljoen inwoners. Er is dus altijd wel wat te beleven. Als je niet voor de bezienswaardigheden gaat dan is Istanbul zelf het bewonderen waard.

Bezienswaardigheden van Istanbul

Er is veel te zien in Istanbul, er zijn heel veel moskee├źn te vinden. Als je een mooie moskee wilt bezoeken dan is de blauwe moskee er eentje die je niet mag overslaan. Je kunt een rondleiding krijgen door de moskee maar het is dan wel belangrijk dat je op tijd boekt. Als je liever wat van Istanbul wilt zien zonder daarvoor te hoeven lopen kun je ervoor kiezen om een tour te boeken. Je kunt bijvoorbeeld met een rondvaartboot door de wateren gaan maar mocht je toch liever op een andere manier Istanbul bekijken dan is het een goed idee om met een kabelbaanrit te gaan. Je hangt dan een stuk boven de grond en komtn op de meest mooie plekken.

Citytrip naar Turkije

Als je Turkije bezoekt dan wil je natuurlijk wel alles gezien hebben. Zorg er daarom voor dat je precies weet wat je wilt zien, op die manier kun je niks overslaan. Het is belangrijk dat je op tijd boekt, veel is snel volgeboekt. Als je dat dus doet op het moment dat je in Turkije bent bestaat de kans dat het volgeboekt is. Je kunt dus het beste boeken op het moment dat je de vakantiebestemming gekozen hebt.

Voordelig naar Istanbul

Als je kunt besparen op een reis is dat altijd meegenomen. Kijk dus eerst goed rond voor je definitief boekt. Veel reisbureaus hebben kortingen zoals vroegboekkorting. Een vroegboekkorting kan aardig oplopen, vraag daar dus naar op het moment dat je een reis naar Turkije gaat boeken. Misschien zijn er ook nog andere kortingen en acties waarvan je kan profiteren bij het boeken.

Stedengids met tips voor regio Istanbul

In een stedengids kun je alles vinden over Istanbul, de plekken die je kunt bezoeken en hoe je daar het beste kunt komen. Zorg er dus voor dat je een stedengids meeneemt. Natuurlijk kun je wandelend door Istanbul reizen maar je kunt het ook op andere manieren doen. Je kunt met een boot door Istanbul varen maar ook met een kabelbaan de stad bewonderen. Met de juiste gids weet je aan het eind van de rondleiding een stuk meer dan dat je in gedachte had.

Hotels en overnachten

Om helemaal tot rust te komen is een hotel wel een hele fijne plek om te overnachten. Als je all inclusive boekt hoef je niet na te denken over het eten want dat wordt dan voor je geregeld. Je bent niet verplicht om in het hotel te eten, je kunt dus ook zelf bepalen dat je ergens anders wilt gaan eten. In de prachtige stad zijn heel veel lekkere eetplekjes waar je kunt eten, als je van Turks eten houdt dan ben je daar zeker op de goede plaats.