Selecteer een pagina

Haarlem, een charmante stad met een rijke geschiedenis en een bruisend winkelaanbod, biedt een diverse en levendige winkelervaring voor zowel lokale bewoners als bezoekers. Van historische winkelstraten en gezellige pleinen tot moderne winkelcentra en lokale markten, Haarlem heeft voor elk wat wils als het gaat om winkelen. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire winkelbestemmingen in deze dynamische stad.

1. Grote Houtstraat en Barteljorisstraat

Het hart van het winkelen in Haarlem wordt gevormd door de sfeervolle Grote Houtstraat en de aangrenzende Barteljorisstraat. Deze historische winkelstraten bieden een gevarieerd aanbod aan winkels, van bekende ketens tot unieke boetieks en speciaalzaken. Hier kun je heerlijk winkelen en genieten van de authentieke sfeer van de stad.

2. De Gouden Straatjes

Een verborgen juweeltje in Haarlem zijn de zogenaamde “Gouden Straatjes”, een netwerk van kleine straatjes en steegjes in het historische centrum van de stad. Hier vind je een scala aan boetieks, galeries, ambachtelijke zaken en gezellige cafés. Wandel door deze pittoreske straatjes en ontdek unieke producten en lokale lekkernijen.

3. Winkelcentrum Schalkwijk

Voor een uitgebreid winkelaanbod onder één dak kun je terecht bij winkelcentrum Schalkwijk. Dit moderne winkelcentrum, gelegen aan de rand van Haarlem, biedt een breed scala aan winkels, van grote ketens tot lokale boetieks en speciaalzaken. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een dagje winkelen, van mode en elektronica tot huisdecoratie en vers voedsel.

4. De Haarlemmermarkt

Voor wie op zoek is naar lokale producten en verse lekkernijen, is de Haarlemmermarkt een absolute aanrader. Deze gezellige markt, gelegen nabij het centrum van Haarlem, biedt een breed scala aan producten, waaronder groenten, fruit, kaas, bloemen en meer. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen en genieten van de levendige sfeer van de markt.

Plan je Winkelavontuur in Haarlem

Ben je klaar om te gaan winkelen in Haarlem? Bezoek dan de website van Haarlem Marketing voor meer informatie over winkelstraten, winkelcentra en markten in de stad. Hier vind je ook handige tips, aanbiedingen en evenementen die je winkelervaring in Haarlem compleet maken.

Haarlem verwelkomt je met open armen om te genieten van een dagje winkelen in een van de meest sfeervolle steden van Nederland. Of je nu op zoek bent naar mode, lokale producten, kunst of souvenirs, Haarlem heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke winkelervaring.