Selecteer een pagina

Londen is een van de meest bezochte steden ter wereld. Met zijn combinatie van historische gebouwen, beroemde musea en galerieën en het beste in eten, uitgaan, entertainment en nu een nieuwe reeks boetiekhotels, zul je niet zonder dingen komen te zitten.

Waar ligt het?

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, gelegen aan de rivier de Theems. Met verschillende luchthavens, waaronder London Heathrow, London Gatwick en London Stanstead, en met directe treinverbindingen naar het continent via de Kanaaltunnel, en naar de rest van het Verenigd Koninkrijk via binnenlandse maatschappijen, is de stad gemakkelijk te bereiken.

Waar kan ik verblijven?

Het is geen verrassing dat Londen vol zit met hotels van verschillende grootte en kwaliteit. Beroemde en dure hotels staan naast kleinere pensions, maar het is het boetiekhotel dat momenteel een populaire keuze blijkt bij bezoekers. Klein en stijlvol, met een onberispelijke service en een echte sfeer in plaats van een sfeer die door de marketingafdeling van een grote hotelketen is gecreëerd, kan een verblijf in een van deze hotels je reis naar Londen alleen maar aangenamer maken.

Wat is er te zien?

Er is zoveel te beleven in Londen dat zelfs de inwoners niet alles zien. Plan je verblijf zo dat je geniet van een stukje geschiedenis in bijvoorbeeld de Tower of London of St. Paul’s Cathedral; een paar van de schatten en schilderijen in de musea en galeries; een show in het West End en heerlijk drinken en dineren. Als je in een goed hotel verblijft, kun je rekenen op de conciërge of het receptiepersoneel om je te helpen kaartjes te kopen of je route te plannen. Vergeet je camera niet, en maak een lange lijst van de dingen die je bij een volgend bezoek wilt doen.

Hoe kan ik me verplaatsen?

Zoals alle grote steden heeft Londen een modern openbaar vervoersysteem. Een uitgebreid metronetwerk brengt je naar alle delen van de stad, met prijzen die werken op basis van “zones”, waardoor je gemakkelijk kunt berekenen welke kaartjes je moet kopen en hoeveel ze zullen kosten. Als je van plan bent om tijdens je reis veel gebruik te maken van de metro, vraag dan naar informatie over spaarkaartjes. De beroemde rode bussen van Londen zijn gemakkelijk te gebruiken en redelijk goedkoop met slechts £ 1 voor reizen naar het centrum van Londen. Je kunt ook een traditionele “black cab” nemen. Deze taxi’s kunnen overal worden opgehaald en de chauffeurs moeten een strenge test doorstaan, zodat ze je overal naartoe kunnen brengen. Bedreven in het vermijden van files, blij om een gesprek te voeren en met eerlijke tariefmeters, is een reis met een hackney cabine chauffeur een echte Londense ervaring. Je kunt een auto huren, maar als je in de stad verblijft, is het veel gemakkelijker om het openbaar vervoer te gebruiken.