Selecteer een pagina

Om Dublin te zien heb je wel wat meer nodig dan een dag. Je bent alleen al een dag bezig om in het Dublin, halverwege aan de oostkust van Ierland,  te komen. Als je meer tijd hebt dan kun je alle prachtige gebouwen bezoeken die er in Dublin staan. Ook mag het biertje natuurlijk niet ontbreken in een echte Ierse pub om de optimale sfeer te kunnen voelen van Dublin.

Bezienswaardigheden van Dublin

In Dublin zijn prachtige musea en theaters te vinden waar je zeker een bezoekje aan moet brengen, zo is er het National Wax Museum waar je oog in oog komt te staan met levensechte beelden van beroemdheden. Wat ook een pracht voor het oog is dat is het kasteel van Dublin, het oudste deel van het kasteel stamt af uit de 13e eeuw. Je kunt in bepaalde delen van het kasteel een bezoek brengen, zorg er dus voor dat je op tijd een kaartje koopt voordat het uitverkocht is. Mocht je liever geen geld uit willen geven aan uitjes dan is dat ook prima te doen, er zijn genoeg gratis dingen te zien zoals de 121 meter hoge Spire of Dublin. 

Weekendje weg naar Ierland

Ierland is een schitterend land om te zien, overal zie je water en kun je vanaf een klif over de zee heen kijken. Alleen dat is al reden genoeg om naar Ierland te gaan, toch heeft Ierland meer te bieden. Je kunt er snel komen door kort te reizen en alles voelt er als ontspanning. Een weekendje naar Ierland kan al genoeg zijn om tot rust te komen.

Voordelig naar Dublin

Vaak kun je wel een korting krijgen of misschien wel een last minute voordeel. Kijk eerst rond voordat je de reis naar Dublin boekt, het zou zonde van je geld zijn als je te veel betaald en daar later achter komt. Vaak is de concurrentie groot en kun je daardoor voordeliger boeken bij een ander reisbureau. Je doet er dus verstandig aan eerst goed te vergelijken voordat je de reis boekt. Je voorkomt daarmee dat je te snel boekt en te veel geld betaalt voor jouw reis naar Dublin.

Stedengids dagje weg naar regio Dublin

Dublin heeft veel moois te bieden, het is dan ook slim om je van tevoren goed voor te bereiden en in te lezen. Met een stedengids kun je dat heel goed doen. Het voordeel daarvan is dat je die ook mee kunt nemen in de koffer en dat hij weinig plek in beslag neemt. Als je in Dublin bent hoef je de stedengids enkel maar uit de koffer te halen en je kunt op pad gaan naar de door jou uitgekozen plekken.

Hotels en overnachten

Of je nu voor 1 nacht gaat of voor meerdere maakt niet uit want je hebt een hotel nodig, in Dublin zelf zou je een verblijf kunnen boeken. Je verliest op die manier ook geen tijd met het heen en weer reizen naar Dublin. Als je kiest voor een all inclusive arrangement dan zul jij zeker weten tot rust komen, precies de reden waarom jij een vakantie naar Dublin hebt geboekt.