Selecteer een pagina

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland en een toeristische trekpleister. Het is niet alleen een toeristische trekpleister voor Hollanders maar ook voor andere mensen. Jaarlijks zijn er maar liefst 22 miljoen bezoekers in Amsterdam. Dat betekent dat Amsterdam toch wel iets te bieden heeft waar reizigers op af komen.

De bezienswaardigheden van Amsterdam

Als je in Amsterdam bent dan wil je natuurlijk wel alles zien, weet dus van tevoren wat je wilt zien voordat je iets vergeet. Afhankelijk van wat jou naar Amsterdam trekt kun je bepalen waar je heen wilt, als jij voor het seksuele naar Amsterdam komt dan breng je natuurlijk een bezoek aan de Rosse buurt oftewel de wallen. Als je komt voor de drugs dan moet je naar de coffeeshops, daar zijn er ook genoeg van te vinden in Amsterdam. Natuurlijk kan het ook zijn dat je daarvoor niet komt, dan heeft Amsterdam alsnog genoeg moois te bieden.

Weekend weg in Nederland

Je kunt ervoor kiezen om een dag weg te gaan maar een weekend is natuurlijk veel leuker. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om voor langere tijd in Nederland te verblijven. Nederland staat bekend om zijn mooie bloemen en je kunt dan ook de Keukenhof bezoeken zodat je alle mooie bloemen kunt zien, je kunt de Keukenhof bezoeken van midden maart tot midden mei.

Met korting naar Amsterdam

Als je naar Amsterdam gaat dan heb je er geen trek in dat je de volle prijs daarvoor betaald. Als je slim boekt dan kun je met korting naar Amsterdam toe, boek daarom niet bij de eerste de beste die jou aanspreekt. Als je het ergens anders goedkoper kunt krijgen is dat mooi meegenomen. Kijk daarom eerst goed rond voordat je een definitieve boeking doet, er zijn veel verschillende plekken waar je een bezoek aan Amsterdam kunt boeken.

Stedengids bezienswaardigheden regio Amsterdam

Als je in Amsterdam bent dan wil je alles zien, dat is logisch ook want je bent niet iedere dag in Amsterdam. Neem daarom een stedengids van Amsterdam mee, zo kun je kijken waar je bent en wat je wilt zien. Je kunt natuurlijk ook een rondvaart door de grachten nemen, zo kun je niet verdwaald raken en zie je toch heel erg veel mooie dingen van Amsterdam. Het voordeel van een rondvaart door de grachten is ook dat jou verteld wordt wat je moet zien, je ziet op die manier dus ook nog eens heel erg veel zonder dat je hoeft te lopen.

Hotels en overnachten

Amsterdam is berekend op toeristen, het moet de toeristen ook een plek kunnen bieden. In en rond Amsterdam zijn er dan ook echt genoeg plaatsen waar je kunt verblijven, je kunt kiezen om midden in de stad te verblijven in een luxe hotel. Misschien heb je liever wat minder luxe dan kun je ook verblijven in een bungalow op een vakantiepark bijvoorbeeld. Als je op tijd boekt dan kun je misschien gebruik maken van een korting en ben je er zeker van dat je een bezoek kunt brengen aan Amsterdam.