Selecteer een pagina

Keulen is de vier meest bevolkte steden van Duitsland. Tegenwoordig is de stad een prachtige culturele bestemming met geweldige recreatiemogelijkheden, cafés en winkels. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Keulen echter zwaar gebombardeerd en beschadigd. Na jaren van restauratie is de stad weer opgebouwd tot de prachtige historische Romeinse stad die het ooit was.

Reizen naar Keulen

Vliegen is de aanbevolen vervoerskeuze, want de stad heeft het vliegveld Köln/Bonn Konrad Adenauer, dat op 10 km van het centrum ligt. Voor mensen die uit landen buiten Europa komen, is het vliegveld van Frankfurt het dichtstbij en biedt het transfers voor de reis van 200 km. Treinen en grote wegen maken het gemakkelijk om de stad via andere methoden te bereiken.

Accommodatie in Keulen

Hotels zijn de populairste accommodatie keuze in Keulen. Let echter op de festivaldata, want dat kan de beschikbaarheid van kamers ernstig beïnvloeden. Hotels zijn geweldig omdat ze verschillende klassen kamers aanbieden en gunstig gelegen zijn in de stad.

Een korte geschiedenis van Keulen

Keulen heeft een uitgebreide geschiedenis, want het is de oudste stad van Duitsland. De stad is van groot belang in de Romeinse geschiedenis, want het is een van de vier geheiligde steden die de noordelijke hoekpunt van het Rijk vormden.

Aan het begin van de dertiende eeuw stond Keulen bekend als de grootste vestingstad ter wereld. Sindsdien is er echter veel veranderd, want 90% van Keulen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest.

Attracties en bezienswaardigheden in de stad

Sinds de zware bombardementen in de Tweede Wereldoorlog is de stad door restauratie uitgegroeid tot het historische Romeinse centrum van weleer. De Dom van Keulen (Kölner Dom), die oorspronkelijk in 1248 werd opgericht, werd in zijn vroegere staat herbouwd. Het is een belangrijk kenmerk van de stad en een van ’s werelds meest indrukwekkende kathedralen.

Als je geïnteresseerd bent in musea ga dan naar de beroemdste musea van de stad Aldstadt, zoals het Museum Ludwig. Voor ontspanning ga je naar Claudius Spa in het Rheinpark, hoewel je wel een auto nodig hebt om de reis te maken.

Winkelen in Keulen

Keulen heeft een groot aanbod aan winkels die in ieders behoefte voorzien. De populairste winkelgebieden liggen in het centrum, waar een aantal grote. Andere kleinere straten die buiten het centrum lopen hebben meer unieke winkels en overdekte markten. De winkelgebieden zijn afgescheiden voor voetgangers, aantrekkelijk en goed aangelegd.

Eten en drinken

Keulen heeft een groot aanbod aan toprestaurants met allerlei internationale gerechten. Er zijn ook talrijke aantrekkelijke cafés en bars en alle afhaalmogelijkheden.