Selecteer een pagina

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en ligt in het noorden van het land aan de rivier de Seine. De stad staat bekend om haar romantische charme en sfeer met prachtige terrasjes, de geur van vers gebakken croissants die de omgeving vult en prachtige inwoners die gekleed zijn in de meest stijlvolle mode. Parijs heeft een grote geschiedenis die voelbaar is als je in de stad bent. De stad heeft ook geweldige architectuur, stijl en sfeer die het een aangename ervaring maken om er te zijn.

Reizen

Parijs heeft een paar vliegvelden die vliegen gemakkelijk maken. Er zijn ook uitstekende weg- en spoorwegverbindingen. Er rijden voortdurend Euroline-bussen van en naar de stad in alle richtingen. Veerboten steken over van het Verenigd Koninkrijk naar nabijgelegen havens voor degenen die hun eigen auto willen meenemen.

Accommodatie

Omdat Parijs zo’n grote en populaire stad is, zijn er allerlei soorten accommodatie beschikbaar voor alle budgetten. Het enige probleem met accommodatie is dat je ruim van tevoren moet boeken, want de stad wordt druk bezocht, vooral tijdens modeshows.

Eten en drinken

Heel Frankrijk staat bekend om zijn keuken en wijnen. Parijs is een van de beste plaatsen in het land om uit eten te gaan. Parijzenaars nemen hun eten serieus en eten meestal twee keer per dag een sit-down maaltijd. Restaurants, cafés en bars vind je zowat overal in Parijs, dus je vindt er altijd wel iets van je gading.

Geschiedenis

De stad Parijs dateert van meer dan 2000 jaar geleden, toen ze voor het eerst werd gebouwd. Het ontwikkelde zich tot een metropool nadat het in 52 voor Christus door Julius Caesar werd overmeesterd. De stad is verbonden met de Franse Revolutie waarbij duizenden mensen werden gedood. Hoewel Parijs een wat gewelddadige geschiedenis heeft, is de stad tegenwoordig een charmante plek om te bezoeken waar veel mensen verliefd worden op de heerlijke sfeer.

Bezienswaardigheden

Parijs staat bekend om zijn prachtige architectuur. Als dat je interesseert, breng dan zeker een bezoek aan de Sacré Coeur basiliek. Deze staat op de heuvel van Montmartre en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek ook de Arch de Triomphe en de kathedralen Notre Dame en Saint Denis, want die zijn ook zeer indrukwekkend om te zien.

De stad heeft veel kunstkenmerken die een bezoek waard zijn als dat je interesse heeft. Er is ook veel te doen op het gebied van excursies binnen en buiten de stad, of een ontspannende cruise over de Seine.

Winkels

Parijs is misschien wel de beste plaats ter wereld om te winkelen voor topkwaliteit mode. De Champs Elysee is het belangrijkste winkelgebied. Het heeft enorme winkelcentra, parfumerieën en uitgaansgelegenheden. Het is mogelijk om in Parijs bijna elk designermerk te vinden. De stad heeft een aantal vlooienmarkten die een leuk alternatief bieden voor de grote winkelstraten.