Selecteer een pagina

Als je naar een ander land reist, of het nu de Filippijnen, Nederland of Zimbabwe is, kom je ongetwijfeld allerlei gedoe en obstakels tegen die je hoofdpijn kunnen bezorgen en je doen wensen dat je weer thuis was. Maar het is echt niet nodig om dat allemaal mee te maken met de juiste hoeveelheid voorbereiding en onderzoek. Als je naar een ander land reist, moet je altijd het onverwachte verwachten en ervoor zorgen dat je een noodplan hebt voor elke situatie waarin je terecht zou kunnen komen. En voor je reis naar de Filippijnen zijn hier een paar suggesties die je kunt gebruiken om je reis naar de Filippijnen probleemloos te laten verlopen.

Filippijnse reistip #1 – Weer dit, weer dat

Als je in Dubai bent, kun je zeker extreme hitte overdag en extreme kou ’s nachts verwachten. Op de Filippijnen hoef je echter niet op te passen voor extreme temperaturen. Als je tussen maart en mei naar de Filippijnen reist, zorg dan dat je veel lichte kleren meeneemt, want het is het hete en droge seizoen. In de maanden juni tot oktober is het regenseizoen dat je op je Filippijnse reis begroet. Tenslotte zijn de maanden november tot februari mogelijk de beste tijd van het jaar om in de Filippijnen te reizen, omdat het dan koel maar droog is. Maar om precies te zijn, als je wilt dat je reis naar de Filippijnen niet wordt gehinderd door een tyfoon, stel dan je reisdatum vast tussen half december en half mei.

Filippijnse reistip #2 – Is alles binnen handbereik?

Manilla, de hoofdstad van de Filippijnen, wordt ook wel de sms-hoofdstad van de wereld genoemd omdat iedereen, en ik bedoel echt iedereen, een mobiele telefoon – of twee! – op hun naam staan. Dus als je verdwaald bent, hoef je je geen zorgen te maken over het zoeken naar de dichtstbijzijnde openbare telefoon, want mobiele telefoons werken op bijna alle plaatsen in de Filippijnen. Best handig voor iedereen die reist, nietwaar?

Filippijnse reistip #3 – Party Time!

Een van de meest unieke en plezierige ervaringen die je kunt hebben als je naar de Filippijnen reist, is deel uitmaken van het feestseizoen. De hele stad doet meestal mee aan een fiesta en elk huis is open voor iedereen, zowel autochtonen als buitenlanders. In elk huis worden Filippijnse lekkernijen bereid en overal hangen kleurrijke spandoeken, zodat je weet wanneer er een fiesta is. Je kunt ook proberen deel te nemen aan een van de inheemse spelletjes die gewoonlijk worden gespeeld, zoals in een met olie besmeurde boom klimmen of geblinddoekt zijn en proberen de “palayok” of pot gevuld met snoepjes en munten voor kinderen te raken.