Selecteer een pagina

Als je aan Parijs denkt dan zijn er natuurlijk wel een paar dingen die als eerste in je opkomen. Zo denk je aan de Eiffeltoren die iedereen wel wilt zien. Ook het prachtige zicht over de Seine is iets wat zeker niet mag ontbreken als je naar de hoofdstad van Frankrijk gaat. Om ervoor te zorgen dat je alles ziet wat je wilt doe je er goed aan om je van tevoren in te lezen.

Bezienswaardigheden van Parijs

Parijs is een schitterende stad met prachtige bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Denk dan aan de Eiffeltoren, elk jaar zijn er dan maar liefst 7 miljoen bezoekers voor de Eiffeltoren. Je moet wel een beetje tegen hoogte kunnen, met een hoogte van 324 meter ben je een aardig eind van de grond. Naast de Eiffeltoren is de Arc de Triomphe ook een plek die je zeker moet bezoeken, onder deze triomfboog kun je prachtige foto’s maken om vast te leggen dat je er was.

Weekendje weg naar Frankrijk

Een dag naar Frankrijk gaan ligt natuurlijk niet zo voor de hand, je kunt dan beter zorgen dat je wat langer gaat. Een weekendje naar Frankrijk geeft jou al meer tijd om meer te kunnen zien, doordat je meerdere dagen er bent kunt je het ook makkelijk opsplitsen. De ene dag kun je naar Parijs gaan en de andere dag kun je bijvoorbeeld naar een andere plaats gaan die je graag wilt bezoeken. Er zijn in Frankrijk veel plaatsen die een bezoekje waard zijn, je zou ervoor kunnen kiezen om naar de wijnvelden te gaan.

Met korting naar Parijs

Als je op vakantie gaat is dat altijd duur, het maakt dan niet uit of je lang of kort weggaat. Je kunt met korting gaan als je het goed aanpakt, er is vaak een korting als je al op tijd boekt. Het hangt ook af van hoe je reist, als je met de auto reist dan kun je al moeilijk korting krijgen. Als je met de trein of het vliegtuig gaat kun je al makkelijker korting regelen. Wanneer je met de Thalys gaat dan kun je kiezen voor tweede klas reizen wat al goedkoper is dan eerste klas.

Stedengids met tips voor regio Parijs

Als je Parijs in gaat dan zul je al snel merken dat het heel erg groot is, het heeft maar liefst 2,2 miljoen inwoners. Je kunt dus makkelijk verdwaald raken in regio Parijs. Om ervoor te zorgen dat je niet verdwaald raakt en toch alles kunt zien kun je de stedengids meenemen. Je kunt in de stedengids de weg zien maar ook plekken die je wilt bezoeken, vergeet deze dus niet aan te schaffen.

Hotels en overnachting

Je wilt natuurlijk ergens overnachten, er zijn mooie hotels in het midden van Parijs. Je kunt dan makkelijk de stad in lopen om wat te eten met een schitterend uitzicht over de Seine. Na het eten kun je verder de stad in lopen om bij Moulin Rouge tot diep in de nacht een drankje te drinken tijdens een van de prachtige shows.