Selecteer een pagina

New York, met 19,6 miljoen inwoners de grootste stad van de Verenigde Staten. Je kunt je dus wel voorstellen dat er altijd leven in de stad is. Het is dan ook niet zo gek dat New York ‘The City That Never Sleeps’ wordt genoemd. Deze bruisende stad in een schitterend land heeft jou veel mooie dingen te bieden die je echt moet zien.

Bezienswaardigheden van New York

New York is groot en er is ook een heleboel te zien, zorg ervoor dat je weet wat je wilt zien anders mis je heel gemakkelijk iets. Het vrijheidsbeeld is zeker een bezoek waard, deze Romeinse godin werd door Frankrijk aan Amerika in 1886 geschonken. Zorg ervoor dat je op tijd reserveert want een kaartje is moeilijk te verkrijgen, je kunt het vrijheidsbeeld bezoeken in het voetstuk maar ook in de kroon en je kunt je voorstellen dat het uitzicht in de kroon een stuk mooier is. Als je in New York bent dan is het Empire State Building een bezoek waard, de 381 meter hoge wolkenkrabber zal een onvergetelijke indruk op je achter laten.

Citytrip naar Amerika

Een dag naar Amerika gaan is geen optie, alleen maar vliegen ben je al zeker 12 uur bezig. Amerika is zo groot daar heb je weken voor nodig om te ontdekken, alleen New York bevat al zoveel bezienswaardigheden dat je minstens een week nodig hebt om alles te bezoeken. Je doet er goed aan om op zijn minst een week te boeken, je kunt dan alles zien wat je wilt zien. Wel doe je er goed aan om op tijd te reserveren voor de plekken waar je heen wilt, met 58 miljoen toeristen per jaar zijn de plekken snel vol.

Met vroegboekkorting naar New York

Voor een reis naar New York betaal je natuurlijk best veel geld, je kunt op een makkelijke manier wat geld besparen. Als je op tijd boekt krijg je een vroegboekkorting. Dat is heel erg mooi meegenomen natuurlijk want dan kun je meer leuke dingen doen in Amerika. Zoek goed uit bij wie je gaat boeken, het kan ook flink schelen bij wie je boekt.

Hotels en overnachten

Natuurlijk moet je ergens overnachten, waar je gaat overnachten is een keuze helemaal aan jezelf. Je kunt in New York zelf een hotel boeken maar je kunt ook iets buiten New York boeken zodat je wat verder Amerika in bent. Dan kun je meer van Amerika zien terwijl je toch in de buurt van New York blijft. Doordat Amerika jaarlijks miljoenen toeristen trekt heeft het ook die plek nodig om te overnachten, er is dus plek genoeg maar boek wel op tijd.

Stedengids met tips voor regio New York

New York is groot, heel erg groot. Dat betekent dus ook dat je heel erg makkelijk kunt verdwalen, neem daarom een stedengids mee. Je weet dan precies waar je moet zijn of welke richting je moet gaan. Als je met de stedengids door New York loopt dan moet je zeker Central Park bezoeken, dat is een mooie ontmoetingsplaats die veel bezoekers trekt.