Selecteer een pagina

De hoofdstad van Italië is natuurlijk Rome. Als je dan toch naar Italië gaat dan is Rome een plaats die je niet over mag slaan. Als je denkt aan Rome dan denk je aan het Colosseum en de Trevifontein en dat zijn nog maar twee plaatsen van wat Rome voor moois te bieden heeft. Wees er dan ook zeker van dat je op tijd boekt als je iets wilt bekijken, met 48 miljoen bezoekers per jaar ben je niet de enige die van Rome wilt genieten.

Bezienswaardigheden van Rome

Doordat Rome redelijk overeind is blijven staan tijdens de tweede wereldoorlog zijn er dus ook prachtige ruïnes die je kunt bezoeken. Je kunt een bezoek brengen aan het Colosseum, wel moet je daar op tijd een kaartje voor kopen want het trekt echt heel erg veel bezoekers. Als je toch te laat bent met een kaartje kopen dan kun je sowieso het van buitenaf bekijken al is dat niet zo mooi als van binnen, zodra je weet dat je naar Rome gaat doe je er dus verstandig aan om een kaartje te boeken voor het Colosseum. Wat ook zeker een bezoekje waard is dat is de Trevifontein, als je daar een muntje in gooit dan zul je ooit weer terugkeren naar Rome en dat is toch zeker wel een muntje gooien waard.

Weekend weg naar Italië

Italië is niet ver weg, je kunt er met de auto heen maar ook met het vliegtuig. Met de auto rij je er in een uurtje of 12 naartoe, dat hangt af van waar je heen gaat. Als je naar Rome gaat dan moet je dat in 12 uur wel kunnen redden, natuurlijk is het wel zo dat als je met de auto gaat je heel erg veel zult zien. Met het vliegtuig ben je er dan wel sneller, met een reis van 2 uur in het vliegtuig stap je uit in Rome zelf.

Voordelig naar Rome

Een reis naar Rome hoeft niet duur te zijn. Zeker als je erop let dat je een leuke korting krijgt kun je veel besparen. Hou in de gaten waar je een reis naar Rome kunt boeken, als er dan een leuke aanbieding of korting is kun je gelijk boeken.

Stedengids met tips voor regio Rome

Als je in Rome bent dan wil je natuurlijk alles zien! Je kunt dat doen door een stedengids mee te nemen, in die stedengids vind je namelijk wat er allemaal in Rome te zien is. Je mist dan helemaal niks en komt overal langs. Je hebt dan het mooiste gezien zoals het Colosseum, de Trevifontein en de Sint-Pietersbasiliek kerk.

Hotels en overnachten

Natuurlijk moet je ergens overnachten en een hotel is dan wel een hele goede optie. Als je in een hotel verblijft in Rome dan kun je zo vanuit je hotel Rome inlopen en dat heeft ook wel weer wat moois. Je kijkt dan namelijk vanuit je hotelkamer ook zo Rome in. Als je er dan toch bent dan wil je het natuurlijk ook wel helemaal goed doen.