Selecteer een pagina

Lecce ligt in de hak van de laars van Italië, dat is dus een aardig eindje van Nederland af. Lecce is met de auto toch al een uurtje of 20 rijden, je moet dus ook nog een overnachting regelen tenzij je in 1 keer door wilt rijden. Als je niet zolang wilt rijden dan kun je beter met het vliegtuig gaan, in ruim 4 uur vliegen sta je bij de luchthaven dichtbij Lecce. Je ziet dan natuurlijk niet zoveel van Italië als wanneer je met de auto gaat.

Bezienswaardigheden van Lecce

Lecce is een oud Italiaans stadje waar je het oude Italië nog terugziet, de sculpturen die je er op de muren van gebouwen ziet stammen nog af van vroeger. Alleen door Lecce heen lopen is al een bezienswaardigheid die je ook nog eens niks kost, trek de wandelschoenen aan en laat je ogen maar over al dat moois glijden. Breng een bezoekje aan Piazza del Duomo en laat je verblinden door al het moois, niet alleen de klokkentoren is prachtig om te zien maar ook het plein wat er mooi bij aangesloten ligt. Het bestaat al sinds 1764, het is dus net alsof je een stapje terug doet in de tijd en dat is ook wel heel erg veel waard.

Stedenreis naar Italië

Als je met de auto naar Italië gaat dan kom je al langs heel erg veel steden. Je kunt dan zelf zien dat iedere stad zijn eigen charmes heeft. Ook als je niet met de auto kunt dan kun je daarvan genieten, je kunt op veel plaatsen een auto huren zodat je toch nog ergens anders heen kunt dan enkel maar Lecce.

Met korting naar Lecce

Reizen is leuk maar kost ook heel erg veel geld. Alles wat je dus kunt besparen is heel erg mooi meegenomen. Vergelijk om die reden ook altijd eerst een vakantie voordat je hem boekt. Misschien kun je er wel een korting uithalen die je bij een ander niet kreeg, het is altijd fijn als je kunt besparen.

Stedengids bezienswaardigheden regio Lecce

Als je wilt weten wat je allemaal in Lecce kunt doen doe je er goed aan een stedengids mee te nemen. Daarin kun je precies vinden wat er te doen is en wat je echt zou moeten zien. Er staat ook informatie in over Lecce en leuke dingen die je graag wilt weten. Zorg er dus voor dat je op tijd al een stedengids aan gaat schaffen zodat je kunt kijken wat je wilt gaan zien tijdens de reis.

Hotels en overnachten

Een overnachting regelen is wel noodzakelijk, welk hotel dat gaat worden is helemaal aan jezelf. Soms dan kun je beter een hotel buiten Lecce boeken zodat je wat kunt besparen maar het kan natuurlijk ook dat je juist graag in Lecce zelf een hotel wilt boeken. Het heeft natuurlijk ook wel iets wanneer je vanuit je hotel het centrum van Lecce in kunt lopen. Het is wel zo dat een hotel in Lecce al vaak meer zal kosten dan een hotel wat verder van Lecce af.