Selecteer een pagina

Met 2 miljoen toeristen per jaar is Edinburgh de grootste trekpleister van Schotland. Dat is ook niet heel gek want er is genoeg te vinden om je met gemak een paar dagen te vermaken. Er zijn veel kastelen en musea te vinden en als je liever van buiten houdt dan kun je mooie wandelingen maken langs het water of door de prachtige stad heen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een excursie te doen zodat je niks mis van de mooiste stad.

Bezienswaardigheden van Edinburgh

Het Edinburgh kasteel is met stipt de meeste bezochte bezienswaardigheid van Edinburgh. Het Edinburgh kasteel bevat meerdere musea en doordat het op het hoogste punt van de stad ligt heb je er een prachtig uitzicht. Als je in Edinburgh bent dan moet je op zijn minst de Harry Potter wandelroute wandelen, de schrijver van Harry Potter woont namelijk in Edinburgh. Tijdens de wandeling zie je dus ook waar de schrijver J.K. Rowling zijn inspiratie vandaan haalde voor de film.

Citytrip naar Schotland

Dat Schotland een mooi land is dat hoeft natuurlijk niemand te vertellen. Dat heb je vast allang gezien in je zoektocht naar een leuke en mooie reis. Je kunt veel van Schotland zien als je er bent door niet alleen Edinburgh te bezoeken maar ook andere steden. Glasgow ligt dicht in de buurt en met 626 duizend inwoners is er altijd wel iets te beleven.

Met vroegboekkorting naar Edinburgh

Als je nu al weet dat je over een tijd naar Edinburgh toe wilt dan kun je makkelijk een vroegboekkorting krijgen. Een vroegboekkorting kan altijd lekker oplopen en je zult dan ook minder betalen voor je reis. Boek dus niet zomaar een reis naar Edinburgh maar kijk of je er eentje kunt boeken met vroegboekkorting. Het is jammer als je achteraf ergens anders een reis had kunnen boeken die goedkoper uit zou pakken.

Stedengids bezienswaardigheden regio Edinburgh

De weg kwijtraken is snel gebeurd in een stad als Edinburgh en daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten. Om te weten waar je heen moet gaan en wat er allemaal te zien is kun je het beste een reisgids aanschaffen. Je vindt daar namelijk in wat er allemaal aan bezienswaardigheden zijn maar ook hoe je daar het beste kunt komen, verdwalen zal dus niet zo snel meer gebeuren als je de
stedengids bij de hand hebt.

Hotels en overnachten

Natuurlijk is het ook heel erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een overnachting boekt. Je kunt dit vaak bij de reis boeken maar moet dan wel beslissen of je voor een hotel gaat of dat je liever op een andere manier verblijft in Edinburgh. Je kunt ook een huisje boeken, dit heeft als voordeel dat je helemaal vrij bent om te doen wat je wilt en toch niet met alles hoeft te gaan slepen qua spullen. Een hotel geeft daarentegen weer de vrijheid dat je er geen rekening mee hoeft te houden dat je handdoeken moet meenemen en in een hotel kun je er ook voor kiezen dat je mee eet.