Selecteer een pagina

Je vindt Avignon in het zuiden van Frankrijk met 91 duizend inwoners. Avignon is wel een flink eind rijden dus misschien is het beter om met het vliegtuig of de trein te gaan. Met de auto doe je er ongeveer 12 uur over maar heb je wel een onvergetelijke ervaring doordat je heel Frankrijk door zult rijden. Een andere optie is dan nog om met de trein te gaan, die brengt jou ook in 12 uurtjes bij het station in Avignon.

Bezienswaardigheden van Avignon

Wat met stipt op 1 staat als je Avignon bezoekt is door de stad heen lopen want je vindt er ontzettend veel monumenten. Je zult de stadsmuren tegenkomen, je komt langs Palais de Papes die 650 duizend bezoekers per jaar trekt en wat je ook zeker niet mag vergeten is door de Rue des Teinturiers te lopen. Als je dan toch onderweg bent en alles aan het bekijken bent dan moet je ook zeker over de Pont d’Avignon lopen. Deze brug bestaat niet meer helemaal maar bestaat enkel nog uit een paar delen, daartegenover is het wel een brug die in de 12e eeuw al werd gebouwd.

Weekend weg naar Frankrijk

Iedereen die van Frankrijk houdt die weet hoe mooi het land is. Ieder deel van Frankrijk heeft zijn eigen charmes en zal jou daarmee kunnen betoveren. Natuurlijk is het wel zo dat je Frankrijk niet in een dag kunt zien en je dus minimaal een weekend weg ervan zult moeten maken. Niet dat het een straf is want er is genoeg te zien om er zelfs langer van te maken.

Voordelig naar Avignon

Een reis naar Avignon hoeft niet duur te zijn, als je op de juiste manier boekt dan kan het wel eens voordelig uit gaan pakken. Je moet daarvoor goed in de gaten houden waar je de reis naar Avignon boekt en in welke tijd je die boekt. Er zijn veel manieren waarop je een reis voordeliger kunt boeken dan normaal. Alles wat je bespaart op de reis is natuurlijk mooi meegenomen.

Stedengids bezienswaardigheden regio Avignon

Avignon is een prachtige stad en dat betekent ook dat je dus veel zult moeten lopen om dat allemaal te kunnen zien. Met een stedengids heb je een soort map bij je waar je op kunt zien waar je heen moet om al die mooie monumenten te zien. Je hoeft dan dus niet bang te zijn dat je verdwaald raakt tussen de stadsmuren en het paleis want je kunt op de kaart kijken welke kant je op moet gaan. Het voordeel is ook nog eens dat je de stedengids van tevoren aan kunt schaffen.

Hotels en overnachten

Om het ultieme vakantiegevoel te krijgen heb je wel een goede overnachting nodig. Je kunt kiezen voor een hotel of voor een ander soort overnachting. Misschien wil je wel in een huisje verblijven zodat je alle rust hebt. Welke manier van overnachten je ook kiest het is de bedoeling dat jij jezelf er fijn bij voelt, of dat nu een hotel in een drukke straat is of een huisje in een afgelegen gebied.