Selecteer een pagina

Breda, een stad met een rijke geschiedenis, bruisende cultuur en levendige sfeer, heeft voor zowel bewoners als bezoekers een scala aan activiteiten en evenementen te bieden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, gastronomie of gewoon op zoek bent naar een leuke tijd, Breda heeft voor elk wat wils. Laten we eens kijken naar wat je kunt doen en welke grote evenementen je niet mag missen in deze prachtige stad.

Wat te Doen in Breda:

 1. Verken het Historische Centrum: Breng een bezoek aan het charmante historische centrum van Breda, waar je pittoreske straatjes, prachtige kerken en gezellige pleinen vindt. Vergeet niet om een wandeling te maken over de Grote Markt en de Grote Kerk te bewonderen.
 2. Bezoek het Kasteel van Breda: Ontdek de rijke geschiedenis van Breda door een bezoek te brengen aan het imposante Kasteel van Breda, ook wel bekend als het Kasteel van Oranje-Nassau. Verken de prachtige binnenplaats, de indrukwekkende zalen en leer meer over de koninklijke connecties van het kasteel.
 3. Geniet van de Natuur in het Mastbos: Ontsnap aan de drukte van de stad en maak een ontspannen wandeling of fietstocht door het prachtige Mastbos. Geniet van de rustige paden, de groene bossen en de schilderachtige vijvers.
 4. Shoppen in de Binnenstad: Ga winkelen in de gezellige straatjes van de binnenstad van Breda en ontdek een scala aan boetieks, winkels en warenhuizen. Van trendy mode tot ambachtelijke producten, je vindt hier van alles.
 5. Proef de Lokale Gastronomie: Breda staat bekend om zijn levendige culinaire scene. Proef lokale lekkernijen in een van de vele restaurants, eetcafés en eetmarkten. Vergeet niet om de lokale specialiteiten zoals de Bredase Kielegatse Kaaikes te proberen.
 6. Bezoek Culturele Instellingen: Verken de diverse culturele instellingen in Breda, zoals het Breda’s Museum en het Graphic Design Museum. Ontdek tentoonstellingen over kunst, geschiedenis en design en laat je inspireren door de creativiteit van de stad.
 7. Wandel langs de Singels: Geniet van een ontspannen wandeling langs de schilderachtige singels en grachten van Breda. Bewonder historische gebouwen, groene parken en charmante bruggen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.
 8. Ontspan in de Parken: Breng een middag door in een van de prachtige parken van Breda, zoals het Valkenbergpark of het Wilhelminapark. Geniet van de rustige omgeving, de groene grasvelden en de prachtige bloemen.
 9. Verken de Buitenwijken: Ontdek de verschillende wijken en buitenwijken van Breda, zoals het hippe Ginneken of het historische Princenhage. Maak een wandeling door de sfeervolle straten, ontdek lokale winkels en geniet van de unieke sfeer van elke wijk.

Grote Evenementen in Breda:

 1. Breda Jazz Festival: Een van de grootste jazzfestivals van Nederland, waar je kunt genieten van liveoptredens van nationale en internationale jazzartiesten op verschillende locaties in de stad.
 2. Breda Live: Een grootschalig muziekfestival met optredens van bekende Nederlandse artiesten en bands, gehouden op het Chasséveld in het hart van Breda.
 3. Breda Barst: Een jaarlijks terugkerend gratis muziekfestival met een gevarieerd programma van livebands en DJ’s, gehouden in het Valkenbergpark.
 4. Bourgondisch Breda: Een culinair festival waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes uit de regio, gepresenteerd door lokale restaurants en producenten.
 5. BredaPhoto: Een tweejaarlijks internationaal fotofestival waar je kunt genieten van tentoonstellingen, lezingen en workshops van toonaangevende fotografen uit de hele wereld.
 6. Breda Dance Music Festival (BDMF): Een elektronisch muziekfestival met optredens van nationale en internationale DJ’s en producers, gehouden op verschillende locaties in de stad.
 7. Breda Singelloop: Een jaarlijks hardloopevenement waar duizenden deelnemers de schilderachtige singels van Breda verkennen tijdens verschillende afstanden, variërend van 5 km tot de halve marathon.
 8. Breda in Concert: Een openluchtconcert op het Chasséveld met optredens van bekende Nederlandse artiesten en bands, gevolgd door een spectaculaire vuurwerkshow.

Of je nu op zoek bent naar culturele ervaringen, culinaire hoogstandjes of gewoon een leuke tijd met vrienden en familie, Breda heeft voor elk wat wils. Verken deze bruisende stad en ontdek zelf alles wat het te bieden heeft!

Meer weten over Breda? Ga naar de Stedengids Breda pagina, de bezienswaardigheden en weetjes over deze mooie stad.