Selecteer een pagina

Den Haag, de bruisende hoofdstad van Zuid-Holland, staat bekend om zijn historische charme, prachtige architectuur en diverse culturele scène. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker die de stad verkent, Den Haag biedt een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden voor iedereen. Hier zijn enkele hoogtepunten van wat je kunt doen in Den Haag, samen met enkele van de grote evenementen die de stad het hele jaar door tot leven brengen:

Bezienswaardigheden:

 1. Binnenhof en Ridderzaal: Begin je verkenning van Den Haag met een bezoek aan het historische Binnenhof, het politieke hart van Nederland. Bewonder de prachtige Ridderzaal en verken de historische gebouwen die het parlement en de regering huisvesten.
 2. Mauritshuis: Stap binnen in het Mauritshuis en ontdek een wereldberoemde collectie van Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Bewonder meesterwerken zoals Vermeers ‘Meisje met de parel’ en Rembrandts ‘Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’.
 3. Scheveningen Strand: Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van een ontspannen dagje aan het strand in Scheveningen. Wandel over de levendige boulevard, geniet van een verfrissende duik in de zee en ontdek de diverse eetgelegenheden en strandtenten.
 4. Vredespaleis: Bezoek het iconische Vredespaleis, een symbool van vrede en rechtvaardigheid in de wereld. Maak een rondleiding door het paleis en leer meer over zijn rol bij het bevorderen van internationale vrede en het oplossen van geschillen.
 5. Panorama Mesdag: Stap binnen in het indrukwekkende Panorama Mesdag en bewonder het grootste cilindrische schilderij ter wereld. Ervaar de illusie van een panoramisch uitzicht op de kustlijn van Scheveningen in de 19e eeuw.
 6. Madurodam: Ontdek Nederland in het klein in Madurodam, een miniatuurpark met replica’s van beroemde Nederlandse gebouwen, steden en landschappen. Wandel door de miniatuursteden, geniet van interactieve tentoonstellingen en leer meer over de Nederlandse geschiedenis en cultuur.
 7. Paleis Noordeinde: Bewonder het majestueuze Paleis Noordeinde, het koninklijke werkpaleis van Koning Willem-Alexander. Hoewel het paleis meestal niet toegankelijk is voor het publiek, kun je de indrukwekkende gevel en het omliggende plein bewonderen.
 8. Haagse Markt: Bezoek de levendige Haagse Markt, een van de grootste markten van Europa, waar je een overvloed aan verse producten, exotische specerijen en internationale lekkernijen kunt vinden. Struin langs de kraampjes en geniet van de multiculturele sfeer.
 9. Gemeentemuseum Den Haag: Verken het Gemeentemuseum Den Haag en ontdek een uitgebreide collectie van moderne kunst, klassieke meesters en toegepaste kunst. Bewonder werken van Mondriaan, Picasso, Monet en vele anderen.
 10. Het Omniversum: Ervaar de magie van het Omniversum, een unieke filmervaring met een gigantisch koepelvormig scherm en indrukwekkend surround sound. Geniet van adembenemende natuurdocumentaires en spannende avonturen op het grote scherm.

Grote Evenementen:

 1. Prinsjesdag: Elk jaar in september vindt Prinsjesdag plaats, een ceremoniële opening van het parlementaire jaar waarbij de koning de Troonrede voorleest en de regering haar plannen voor het komende jaar presenteert.
 2. Vuurwerkfestival Scheveningen: In augustus kunnen bezoekers genieten van het Vuurwerkfestival Scheveningen, een spectaculair evenement waarbij internationale vuurwerkteams strijden om de titel van beste vuurwerkshow.
 3. North Sea Jazz Festival: Het North Sea Jazz Festival, een van de grootste jazzfestivals ter wereld, vindt elk jaar plaats in juli. Geniet van optredens van wereldberoemde artiesten en ontdek de diverse muziekstijlen die worden vertegenwoordigd.
 4. Koningsdag: Op 27 april viert Nederland Koningsdag, een nationale feestdag ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Den Haag wordt dan overspoeld door feestelijke activiteiten, markten en festiviteiten.
 5. Vlaggetjesdag: Vier de start van het haringseizoen tijdens Vlaggetjesdag, een traditioneel evenement dat elk jaar in juni plaatsvindt in de haven van Scheveningen. Geniet van live muziek, ambachtelijke markten en natuurlijk versgevangen haring.
 6. Parkpop: Parkpop is het grootste gratis openluchtfestival van Europa en vindt elk jaar plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Geniet van optredens van nationale en internationale artiesten in een ontspannen parksetting.

Den Haag biedt een schat aan bezienswaardigheden en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, cultuur of entertainment, er is altijd iets te beleven in deze bruisende stad. Verken de iconische bezienswaardigheden, geniet van de levendige festivals en ontdek de unieke charme van Den Haag.

Meer weten over Den Haag? Ga naar de Stedengids Den Haag pagina, de bezienswaardigheden en weetjes over deze mooie stad.