Selecteer een pagina

Rotterdam, een stad die bekend staat om zijn moderne architectuur, bruisende cultuur en levendige sfeer, biedt talloze activiteiten en evenementen voor zowel bewoners als bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, winkelen of entertainment, Rotterdam heeft voor elk wat wils. Hier is een overzicht van enkele van de topbezienswaardigheden en grote evenementen in Rotterdam:

Bezienswaardigheden:

 1. Markthal: Begin je verkenning van Rotterdam met een bezoek aan de Markthal, een architectonisch meesterwerk waar je kunt genieten van heerlijk eten, winkelen bij lokale kraampjes en bewonderen van het kleurrijke plafondkunstwerk.
 2. Erasmusbrug: Loop over de iconische Erasmusbrug en geniet van het adembenemende uitzicht op de skyline van Rotterdam en de rivier de Maas. Deze opvallende brug is een van de meest herkenbare symbolen van de stad.
 3. Euromast: Geniet van een panoramisch uitzicht over Rotterdam vanaf de top van de Euromast, het hoogste uitkijkpunt van de stad. Beklim de toren of neem de lift naar de top en bewonder de indrukwekkende vergezichten.
 4. Kunsthal Rotterdam: Ontdek een diverse collectie van kunst, design en cultuur in de Kunsthal Rotterdam. Met wisselende tentoonstellingen van nationale en internationale kunstenaars is er altijd iets nieuws te zien.
 5. Diergaarde Blijdorp: Breng een dag door in Diergaarde Blijdorp, een van de oudste dierentuinen van Nederland. Ontmoet exotische dieren, verken themagebieden en geniet van leuke activiteiten voor het hele gezin.
 6. Witte de Withstraat: Verken de levendige Witte de Withstraat, een bruisende straat vol met trendy bars, restaurants, kunstgaleries en boetieks. Geniet van een hapje en een drankje terwijl je de lokale cultuur opsnuift.
 7. Museum Boijmans Van Beuningen: Bewonder een uitgebreide collectie van oude en moderne kunst in Museum Boijmans Van Beuningen. Van meesterwerken van Van Gogh tot hedendaagse installaties, dit museum heeft voor elk wat wils.
 8. Cube Houses: Bekijk de unieke Cube Houses, een architectonisch hoogstandje ontworpen door Piet Blom. Wandel door deze bijzondere kubuswoningen en bewonder hun innovatieve ontwerp.
 9. Historisch Delfshaven: Maak een wandeling door Historisch Delfshaven, een charmante wijk met historische grachten, schilderachtige gevels en gezellige cafés. Geniet van de rustige sfeer en leer meer over het maritieme verleden van Rotterdam.
 10. SS Rotterdam: Verken het historische stoomschip SS Rotterdam, een voormalig cruiseschip dat nu dienst doet als hotel, restaurant en museum. Ontdek de luxe interieurs, bezoek de tentoonstellingen en geniet van een drankje op het dek.

Grote Evenementen:

 1. Rotterdamse Zomerfestivals: Tijdens de zomermaanden bruist Rotterdam van de festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival, Rotterdam Unlimited, Metropolis Festival en de Parade.
 2. Rotterdamse Marathon: De Rotterdam Marathon, een van de grootste hardloopevenementen ter wereld, trekt duizenden deelnemers en toeschouwers naar de straten van de stad. Het parcours voert langs iconische bezienswaardigheden en biedt een onvergetelijke ervaring.
 3. International Film Festival Rotterdam (IFFR): Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het International Film Festival Rotterdam, waar internationale en onafhankelijke films worden vertoond op verschillende locaties in de stad.
 4. Rotterdamse Wereldhavendagen: Ontdek de indrukwekkende haven van Rotterdam tijdens de Rotterdamse Wereldhavendagen. Dit jaarlijkse evenement biedt haventours, spectaculaire demonstraties, schepenparades en nog veel meer.

Rotterdam biedt een schat aan bezienswaardigheden en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, cultuur, geschiedenis of entertainment, er is altijd iets te beleven in deze bruisende stad. Verken de iconische bezienswaardigheden, geniet van de levendige festivals en ontdek de unieke charme van Rotterdam.

Meer weten over Rotterdam? Ga naar de Stedengids Rotterdam pagina, de bezienswaardigheden en weetjes over deze mooie stad.