Selecteer een pagina
 1. Sint-Janskathedraal: De Sint-Janskathedraal is een prachtig gotisch monument in het hart van ‘s-Hertogenbosch. Het is beroemd om zijn imposante architectuur, rijke interieur en indrukwekkende beeldhouwwerken.
 2. Bossche Bol: Een van de meest bekende culinaire specialiteiten van ‘s-Hertogenbosch is de Bossche Bol, een heerlijke lekkernij van soesdeeg gevuld met slagroom en bedekt met een laagje chocolade.
 3. Binnendieze: ‘s-Hertogenbosch staat bekend om zijn ondergrondse rivier, de Binnendieze, die door smalle grachten en tunnels onder de stad stroomt. Bezoekers kunnen een rondvaart maken om de stad vanuit een uniek perspectief te bekijken.
 4. Jheronimus Bosch: ‘s-Hertogenbosch is de geboorteplaats van de beroemde Nederlandse schilder Jheronimus Bosch. Het Jheronimus Bosch Art Center is gewijd aan zijn leven en werk, en zijn invloed is nog steeds voelbaar in de stad.
 5. Markt: Het Marktplein is het bruisende centrum van ‘s-Hertogenbosch, omringd door historische gebouwen, terrasjes en de indrukwekkende Stadhuis van ‘s-Hertogenbosch.
 6. Noordbrabants Museum: Het Noordbrabants Museum is een toonaangevend kunstmuseum in ‘s-Hertogenbosch, met een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit de regio.
 7. Bosch Parade: Elk jaar vindt in ‘s-Hertogenbosch de Bosch Parade plaats, een uniek spektakel waarbij artistieke creaties over de Binnendieze varen, ge├»nspireerd door het werk van Jheronimus Bosch.
 8. Kathedrale Basiliek van Sint-Jan Evangelist: De Kathedrale Basiliek van Sint-Jan Evangelist is een imposante kerk in gotische stijl, met prachtige glas-in-loodramen en een indrukwekkende toren die uitkijkt over de stad.
 9. Verkadefabriek: De Verkadefabriek is een cultureel centrum gevestigd in een voormalige koekjesfabriek, waar bezoekers kunnen genieten van films, theater, muziek en kunst.
 10. Paleiskwartier: Het Paleiskwartier is een moderne wijk in ‘s-Hertogenbosch, met hedendaagse architectuur, winkels, restaurants en woningen, gelegen naast het Centraal Station.
 11. Natuur in de omgeving: ‘s-Hertogenbosch ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, met uitgestrekte bossen, rivieren en natuurgebieden zoals de Bossche Broek en het natuurgebied de Moerputten.
 12. Carnaval: ‘s-Hertogenbosch staat bekend om zijn levendige carnavalsvieringen, met kleurrijke optochten, feesten en tradities die de hele stad in de ban houden tijdens het carnavalsseizoen.

Deze feiten laten zien dat ‘s-Hertogenbosch een stad is met een rijke geschiedenis, bruisende cultuur en prachtige architectuur, die bezoekers veel te bieden heeft.