Selecteer een pagina
 1. Oudste stad van Nederland: Nijmegen wordt beschouwd als de oudste stad van Nederland, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad werd gesticht door de Romeinen rond het jaar 19 voor Christus.
 2. Waalbrug: De iconische Waalbrug van Nijmegen is een van de belangrijkste verbindingspunten over de rivier de Waal en een herkenbaar symbool van de stad.
 3. Vierdaagse: Nijmegen is wereldberoemd om de Nijmeegse Vierdaagse, een jaarlijks wandelevenement dat sinds 1909 wordt gehouden en de grootste ter wereld is. Elk jaar trekken tienduizenden deelnemers en toeschouwers naar Nijmegen om dit spektakel mee te maken.
 4. Radboud Universiteit: De Radboud Universiteit, vernoemd naar de heilige Sint Radboud, is een gerenommeerde onderzoeksuniversiteit gevestigd in Nijmegen.
 5. Keizer Karelplein: Het Keizer Karelplein in Nijmegen is een belangrijk verkeersknooppunt en een van de drukste verkeerspleinen van Nederland.
 6. Stevenskerk: De Stevenskerk is een gotische kerk uit de 13e eeuw en een van de oudste gebouwen van Nijmegen. Het is een belangrijk religieus en cultureel monument in de stad.
 7. Valkhofpark: Het Valkhofpark is een historisch stadspark met ruïnes van een oud kasteel, een Romeinse tempel en prachtige uitzichten over de Waal.
 8. Goffertpark: Het Goffertpark is het grootste stadspark van Nijmegen en een populaire bestemming voor recreatie, festivals en concerten, waaronder het jaarlijkse muziekfestival Rockin’ Park.
 9. Waalkade: De Waalkade is een levendige boulevard langs de rivier de Waal, met gezellige restaurants, cafés en uitzicht op de indrukwekkende rivierlandschappen.
 10. Marikenstraat: De Marikenstraat is een van de belangrijkste winkelstraten van Nijmegen, met een breed scala aan winkels, boetieks en eetgelegenheden.
 11. Afrika Museum: Het Afrika Museum, gelegen in de nabijheid van Nijmegen, biedt een unieke ervaring waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de culturele diversiteit van Afrika.
 12. Valkhof Festival: Het Valkhof Festival is een jaarlijks terugkerend evenement in Nijmegen, dat plaatsvindt tijdens de Vierdaagsefeesten en een gevarieerd programma biedt met muziek, theater en kunst.
 13. Industriële geschiedenis: Nijmegen heeft een rijke industriële geschiedenis, met name in de textiel- en schoenenindustrie. Sporen van deze geschiedenis zijn nog steeds zichtbaar in de stad.

Deze feiten laten zien dat Nijmegen niet alleen een stad is met een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, maar ook een bruisende en levendige gemeenschap met tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor bewoners en bezoekers.