Selecteer een pagina
 1. Universiteitsstad: Groningen is een levendige universiteitsstad en herbergt de Rijksuniversiteit Groningen, een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Nederland.
 2. Martinitoren: De Martinitoren is een iconisch symbool van Groningen en biedt een prachtig uitzicht over de stad vanaf de top. Met zijn hoogte van 97 meter is het de hoogste toren van de stad.
 3. Groninger Museum: Het Groninger Museum is een architectonisch meesterwerk dat een diverse collectie kunst en tentoonstellingen herbergt, variërend van moderne kunst tot archeologie.
 4. Martiniplaza: Martiniplaza is een multifunctioneel evenementencomplex waar concerten, beurzen, sportevenementen en andere activiteiten plaatsvinden.
 5. Historische A-kwartier: Het A-kwartier is een van de oudste en meest pittoreske wijken van Groningen, met charmante straatjes, historische gebouwen en gezellige cafés.
 6. Groninger Studentenverenigingen: Groningen heeft een levendig studentenleven met talrijke studentenverenigingen die een breed scala aan activiteiten en evenementen organiseren.
 7. Noorderplantsoen: Het Noorderplantsoen is een prachtig stadspark in het centrum van Groningen, ideaal voor ontspanning, picknicks en sportieve activiteiten.
 8. Stadjersmarkt: De Stadjersmarkt is een populaire markt in Groningen waar lokale ambachtslieden, kunstenaars en ondernemers hun producten verkopen.
 9. Gronings Museumkwartier: Het Museumkwartier is een bruisend gebied in het hart van Groningen met diverse musea, galeries, winkels en restaurants.
 10. Groninger Borgen: De Groninger Borgen zijn historische landhuizen en kastelen die verspreid liggen over de provincie Groningen, elk met hun eigen unieke architectuur en geschiedenis.
 11. Groninger Cultuur: Groningen staat bekend om zijn levendige culturele scene, met theaters, festivals, concerten en evenementen het hele jaar door.
 12. Fietsvriendelijke stad: Groningen staat bekend als een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld, met uitgebreide fietspaden en een groot aantal fietsers die dagelijks door de stad rijden.
 13. Groninger Festivals: Groningen herbergt verschillende populaire festivals, waaronder Eurosonic Noorderslag, Noorderzon Performing Arts Festival en Gronings Ontzet, een traditioneel volksfeest ter ere van de bevrijding van de stad.

Deze feiten illustreren de diversiteit en levendigheid van Groningen als een stad met een rijke geschiedenis, bruisend studentenleven, en bloeiende culturele scene