Selecteer een pagina

 

 1. Jongste stad van Nederland: Almere is de jongste stad van Nederland en werd officieel opgericht op 30 oktober 1975. Sindsdien heeft het een snelle groei doorgemaakt en is het uitgegroeid tot de zevende grootste stad van Nederland.
 2. Polderstad: Almere is gebouwd op drooggelegd land in de Flevopolder, een van de grootste inpolderingsprojecten ter wereld. Het is omgeven door uitgestrekte groene gebieden en waterwegen.
 3. Architectuur: Als relatief nieuwe stad heeft Almere een opvallende architectuur met moderne gebouwen, strakke lijnen en innovatieve ontwerpen. Het staat bekend om zijn experimentele benadering van stedelijke planning en architectuur.
 4. Almere Strand: Almere heeft een prachtig strand aan het Gooimeer, waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van zandstranden, zwemmen, watersporten en ontspanning aan het water.
 5. Onderwijsinstellingen: Almere herbergt verschillende onderwijsinstellingen, waaronder hogescholen en middelbare scholen, die bijdragen aan de ontwikkeling van de stad als onderwijscentrum.
 6. Almere Haven: Als oudste wijk van Almere heeft Almere Haven een charmant historisch centrum met pittoreske grachten, oude huizen en gezellige restaurants.
 7. Almere Centrum: Het moderne stadscentrum van Almere biedt een uitgebreid winkelaanbod, restaurants, culturele voorzieningen en architectonische hoogstandjes zoals het futuristische stadhuis.
 8. Oostvaardersplassen: Nabij Almere ligt het natuurgebied Oostvaardersplassen, een belangrijk wetlandgebied en vogelreservaat dat bekend staat om zijn diversiteit aan flora en fauna.
 9. Almere Poort: Als een van de nieuwste wijken van Almere is Almere Poort een modern en duurzaam ontworpen gebied met innovatieve woningen, voorzieningen en groene ruimtes.
 10. Multiculturele samenleving: Almere heeft een diverse bevolking met verschillende culturele achtergronden, wat bijdraagt aan de levendige en dynamische sfeer van de stad.
 11. Almere City FC: De voetbalclub Almere City FC vertegenwoordigt de stad in het professionele voetbal en speelt zijn thuiswedstrijden in het Yanmar Stadion.
 12. Markermeer: Almere grenst aan het Markermeer, een groot zoetwatermeer dat tal van recreatiemogelijkheden biedt, zoals zeilen, windsurfen, vissen en vogels kijken.
 13. Duurzaamheid: Als een relatief nieuwe stad heeft Almere duurzaamheid hoog in het vaandel staan, met initiatieven op het gebied van groene energie, milieubewust bouwen en duurzame mobiliteit.

Deze feiten laten zien dat Almere een moderne en dynamische stad is met een unieke mix van natuur, architectuur, cultuur en gemeenschapsleven.