Selecteer een pagina
 1. Paleis Het Loo: Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis gelegen aan de rand van Apeldoorn. Het paleis, omgeven door prachtige tuinen, diende eeuwenlang als zomerresidentie voor de Nederlandse koninklijke familie.
 2. Nationaal Park De Hoge Veluwe: Apeldoorn ligt aan de rand van Nationaal Park De Hoge Veluwe, een uitgestrekt natuurgebied met bossen, heidevelden en zandverstuivingen, ideaal voor wandelingen, fietstochten en natuurobservatie.
 3. Apenheul: Apenheul is een uniek dierenpark in Apeldoorn dat zich richt op primaten. Bezoekers kunnen hier rondlopen tussen loslopende apen en meer leren over deze fascinerende dieren.
 4. Julianatoren: Julianatoren is een pretpark voor kinderen gelegen in Apeldoorn, met attracties, shows en entertainment voor het hele gezin.
 5. CODA Museum: Het CODA Museum is een museum voor kunst, mode en design in Apeldoorn, met wisselende tentoonstellingen en een uitgebreide collectie hedendaagse kunst.
 6. De Veluwse Stoomtrein Maatschappij: Deze historische stoomtreinmaatschappij biedt ritten met stoomtreinen door het prachtige landschap van de Veluwe, met vertrek vanuit Apeldoorn.
 7. Kinderparadijs Malkenschoten: Kinderparadijs Malkenschoten is een kinderboerderij en speeltuin in Apeldoorn, waar kinderen kunnen spelen, dieren kunnen ontmoeten en de natuur kunnen verkennen.
 8. Berg en Bos: Het park Berg en Bos biedt prachtige wandelpaden, een uitkijktoren en de beroemde Apenheul, allemaal te midden van een bosrijk landschap.
 9. Orpheus Theater: Theater Orpheus is het grootste theater van Apeldoorn en biedt een gevarieerd programma van toneelstukken, musicals, concerten en andere culturele evenementen.
 10. Koninginnedagviering: Apeldoorn was de locatie van een tragisch incident tijdens Koninginnedag in 2009, toen een man met zijn auto probeerde door te dringen tot een menigte bij de koninklijke familie. Deze gebeurtenis wordt jaarlijks herdacht.
 11. Nationaal Museum De Looierij: Dit museum in Apeldoorn toont de geschiedenis van de leder- en schoenenindustrie in Nederland, met tentoonstellingen over ambachtelijke technieken en historische artefacten.
 12. Radio Kootwijk: Op korte afstand van Apeldoorn ligt Radio Kootwijk, een voormalig zenderpark dat werd gebruikt voor radiocommunicatie met voormalige Nederlandse koloniƫn. Het iconische gebouw is een populaire fotolocatie en historische bezienswaardigheid.
 13. Boschbad Apeldoorn: Boschbad is een openluchtzwembad in Apeldoorn, perfect voor verkoeling en plezier tijdens warme zomerdagen.

Deze feiten tonen aan dat Apeldoorn een bruisende stad is met een rijke mix van natuur, cultuur, geschiedenis en entertainment, waar voor elk wat wils te vinden is.