Selecteer een pagina
 1. Lichtstad: Eindhoven staat bekend als de Lichtstad vanwege de historische band met Philips, een van ’s werelds grootste elektronicabedrijven. Het was in Eindhoven waar Philips zijn eerste gloeilampenfabriek opende in 1891.
 2. Van Dorp tot Stad: Eindhoven begon als een klein dorpje, maar groeide snel tijdens de industriƫle revolutie dankzij de vestiging van Philips. Tegenwoordig is het de op vier na grootste stad van Nederland.
 3. Philips Museum: Het Philips Museum in Eindhoven vertelt het verhaal van de beroemde elektronicafabrikant en zijn invloed op de stad en de wereld. Bezoekers kunnen hier de ontwikkeling van technologie door de jaren heen ervaren.
 4. Designstad: Eindhoven staat ook bekend om zijn designscene, met de Design Academy Eindhoven als een van de meest gerenommeerde designopleidingen ter wereld. Jaarlijks wordt in Eindhoven de Dutch Design Week gehouden, een van ’s werelds grootste designevenementen.
 5. Strijp-S: Strijp-S is een voormalig industrieterrein van Philips dat is omgetoverd tot een hippe wijk vol creatieve bedrijven, winkels, restaurants en culturele evenementen. Het is een bruisend centrum van creativiteit en innovatie.
 6. Het Evoluon: Het Evoluon is een iconisch futuristisch gebouw in Eindhoven, oorspronkelijk gebouwd door Philips als tentoonstellings- en congrescentrum. Het is een populaire locatie voor evenementen en congressen.
 7. Van Abbemuseum: Het Van Abbemuseum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Eindhoven, met een indrukwekkende collectie werken van internationale kunstenaars zoals Picasso, Mondriaan en Kandinsky.
 8. Technologische Innovatie: Eindhoven staat bekend als een centrum voor technologische innovatie en is de thuisbasis van verschillende high-tech bedrijven en onderzoeksinstituten, waaronder de Technische Universiteit Eindhoven.
 9. High Tech Campus: De High Tech Campus Eindhoven is een internationaal gerenommeerd centrum voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van technologie, met meer dan 160 bedrijven en instituten gevestigd op een campus van 1,5 vierkante kilometer.
 10. Eindhoven Airport: Eindhoven Airport is een belangrijke luchthaven in Nederland en een hub voor budgetluchtvaartmaatschappijen. Het bedient jaarlijks miljoenen passagiers en biedt vluchten naar bestemmingen in heel Europa.
 11. PSV Eindhoven: PSV Eindhoven is een van de meest succesvolle voetbalclubs in Nederland, met talloze nationale en internationale titels op hun naam. Het Philips Stadion is de thuisbasis van PSV en een belangrijk sportcomplex in de stad.
 12. Genneper Parken: Genneper Parken is een uitgestrekt recreatiegebied in Eindhoven, met wandelpaden, fietsroutes, sportfaciliteiten en historische bezienswaardigheden zoals een prehistorisch dorp en een watermolen.
 13. Brainport Eindhoven: Eindhoven maakt deel uit van Brainport Eindhoven, een toonaangevende technologieregio in Europa die bekend staat om zijn innovatieve bedrijven, kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden op het gebied van technologie en design.

Deze feiten tonen de dynamiek en diversiteit van Eindhoven als een stad die rijk is aan geschiedenis, technologische innovatie en cultureel erfgoed.