Selecteer een pagina
 1. Internationale Stad van Vrede en Recht: Den Haag staat bekend als de Internationale Stad van Vrede en Recht vanwege de aanwezigheid van tal van internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en meer dan 160 ambassades en consulaten.
 2. Binnenhof: Het Binnenhof is een van de oudste parlementsgebouwen ter wereld dat nog steeds in gebruik is. Het complex dateert uit de 13e eeuw en herbergt de Nederlandse regering en de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal.
 3. Mauritshuis: Dit museum herbergt een uitgebreide collectie Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw, waaronder meesterwerken zoals Vermeers ‘Meisje met de Parel’ en Rembrandts ‘Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’.
 4. Scheveningen: Den Haag is de thuisbasis van Scheveningen, een populaire badplaats met een breed zandstrand, een levendige boulevard en diverse attracties zoals de Pier, SEA LIFE Scheveningen en het Kurhaus.
 5. Vredespaleis: Het Vredespaleis is een iconisch gebouw in Den Haag dat het Permanent Hof van Arbitrage en het Internationaal Gerechtshof herbergt. Het paleis is een symbool van vrede en internationale gerechtigheid.
 6. Paleis Noordeinde: Dit koninklijke paleis is de officiƫle residentie van Koning Willem-Alexander, maar wordt voornamelijk gebruikt voor officiƫle ontvangsten en evenementen. De paleistuin is regelmatig open voor publiek.
 7. Hofvijver: De Hofvijver is een schilderachtig meer gelegen naast het Binnenhof. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de historische gebouwen rondom.
 8. Haagse Markt: De Haagse Markt is een van de grootste markten in Europa en biedt een kleurrijke mix van verse producten, exotische kruiden, kleding, en meer. Het is een levendige plek die de diverse culturele achtergrond van Den Haag weerspiegelt.
 9. Paleistuin: De Paleistuin is een prachtig aangelegd park dat grenst aan Paleis Noordeinde. Het biedt rust en groen te midden van de drukke stad en is een favoriete plek voor een ontspannen wandeling.
 10. Madurodam: Dit miniatuurpark biedt een schaalmodel van Nederland in het klein, inclusief replica’s van bekende gebouwen, landschappen en bezienswaardigheden. Het is een leuke en educatieve attractie voor zowel kinderen als volwassenen.
 11. Het Gemeentemuseum: Het Gemeentemuseum Den Haag herbergt een uitgebreide collectie moderne kunst, waaronder werken van Piet Mondriaan, Pablo Picasso en Wassily Kandinsky.
 12. Het Omniversum: Dit IMAX-theater biedt een meeslepende filmervaring met een koepelvormig scherm en state-of-the-art geluidssystemen. Bezoekers kunnen genieten van adembenemende documentaires en films.
 13. Koninklijke Bibliotheek: De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag is de nationale bibliotheek van Nederland en herbergt een indrukwekkende collectie boeken, manuscripten, kaarten en andere documenten.

Deze feiten werpen een nieuw licht op de diverse en boeiende stad Den Haag, die niet alleen de politieke hoofdstad van Nederland is, maar ook een bruisend centrum van cultuur, geschiedenis en internationale betrekkingen.