Selecteer een pagina

Welkom bij onze ontdekkingsreis door Almere, een stad die bekend staat om zijn moderne architectuur, groene landschappen en levendige gemeenschap. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker die deze stad voor het eerst verkent, Almere biedt een breed scala aan boeiende bezienswaardigheden. Laten we eens kijken naar de 11 mooiste plekken die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf in Almere.

 1. Almere Centrum: Begin je ontdekkingsreis in het bruisende hart van de stad, Almere Centrum. Wandel door de moderne winkelstraten, bewonder de opvallende architectuur en geniet van een scala aan winkels, restaurants en cafés.
 2. Oostvaardersplassen: Ontsnap aan de drukte van de stad en verken de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen. Dit uitgestrekte moerasgebied biedt een uniek ecosysteem en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder wilde paarden, edelherten en vogels.
 3. Kemphaan: Breng een dag door in het groene recreatiegebied Kemphaan, waar je kunt wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Bezoek de Stadsboerderij, klimpark Fun Forest en het educatieve themapark Natuurpark Lelystad.
 4. Almere Strand: Geniet van een ontspannen dag aan het Almere Strand, een uitgestrekt zandstrand aan het Gooimeer. Zwem in het verfrissende water, bouw zandkastelen op het strand en geniet van de prachtige zonsondergangen over het meer.
 5. Beatrixpark: Verken het groene Beatrixpark, een prachtig stadspark met weelderige tuinen, vijvers en wandelpaden. Ontspan onder de schaduwrijke bomen, picknick in het gras en bewonder de bloemen en planten in de botanische tuin.
 6. Aviodrome: Stap terug in de tijd en ontdek de geschiedenis van de luchtvaart in Aviodrome, een interactief luchtvaartmuseum. Bewonder historische vliegtuigen, ervaar vluchtsimulatoren en leer meer over de pioniers van de luchtvaart.
 7. Lepelaarplassen: Ga vogels spotten in de Lepelaarplassen, een prachtig natuurgebied aan de rand van Almere. Maak een wandeling over de wandelpaden, observeer zeldzame vogelsoorten en geniet van de rust en stilte van dit wetlandgebied.
 8. Weerwater: Bewonder het prachtige Weerwater, een groot meer in het hart van Almere. Maak een ontspannen wandeling langs de promenade, geniet van het uitzicht op het water en bewonder de moderne skyline van de stad.
 9. Almere Haven: Verken de schilderachtige haven van Almere Haven, een charmante wijk met historische gebouwen, gezellige cafés en restaurants. Wandel langs de kades, bewonder de zeilboten en geniet van de ontspannen sfeer van deze oude havenstad.
 10. Markermeer: Maak een boottocht over het Markermeer en ontdek de prachtige wateren rondom Almere. Geniet van het zeilen, windsurfen en vissen, en bewonder de panoramische uitzichten op het meer en de omliggende natuur.
 11. Cultuurgebouw KAF: Bezoek het Cultuurgebouw KAF (Kunstlinie Almere Flevoland), een modern cultureel centrum met theaters, tentoonstellingsruimtes en culturele evenementen. Geniet van voorstellingen, concerten, exposities en meer in dit levendige culturele epicentrum.

Almere biedt een schat aan prachtige bezienswaardigheden en deze 11 plekken zijn slechts het topje van de ijsberg. Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, cultuur, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de ontspannen sfeer van de stad, Almere heeft voor elk wat wils. Dus pak je camera en verken deze fascinerende stad vol met verrassingen!