Selecteer een pagina

Welkom bij onze ontdekkingstocht door Apeldoorn, een stad omgeven door prachtige natuur, rijke geschiedenis en diverse attracties. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker die deze stad voor het eerst verkent, Apeldoorn heeft voor iedereen iets te bieden. Laten we eens kijken naar 11 prachtige bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf in Apeldoorn.

 1. Paleis Het Loo: Begin je ontdekking van Apeldoorn met een bezoek aan Paleis Het Loo, een prachtig koninklijk paleis omgeven door uitgestrekte tuinen. Verken de weelderige paleistuinen, bewonder de koninklijke vertrekken en leer meer over de rijke geschiedenis van het Nederlandse koningshuis.
 2. Nationaal Park De Hoge Veluwe: Ontsnap aan de drukte van de stad en verken de natuurlijke schoonheid van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Maak een wandeling of fietstocht door de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen, en spot wilde dieren zoals edelherten en wilde zwijnen.
 3. Apenheul: Breng een dag door tussen de apen in Apenheul, een uniek dierenpark waar apen vrij rondlopen in hun natuurlijke leefomgeving. Kom oog in oog te staan met verschillende apensoorten, leer meer over hun gedrag en geniet van interactieve tentoonstellingen en activiteiten.
 4. Julianatoren: Beleef plezier voor het hele gezin in Julianatoren, een pretpark vol spannende attracties en shows. Maak een ritje in achtbanen, draaimolens en waterglijbanen, en ontmoet bekende figuren zoals Jul de Muis en zijn vrienden.
 5. CODA Museum: Ontdek kunst, cultuur en geschiedenis in het CODA Museum, een veelzijdig museum in het hart van Apeldoorn. Verken wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars, bekijk historische artefacten en leer meer over de lokale geschiedenis.
 6. Koningin Wilhelminabos: Maak een wandeling door het Koningin Wilhelminabos, een prachtig bosgebied met gevarieerde flora en fauna. Bewonder de kleurrijke bloemen, luister naar het gezang van vogels en geniet van de rustige omgeving van dit natuurlijke juweeltje.
 7. Park Berg & Bos: Verken Park Berg & Bos, een veelzijdig recreatiegebied met bosrijke wandelpaden, een uitkijktoren en de indrukwekkende Apenheul. Maak een wandeling door de prachtige natuur, bewonder de beroemde Koningin Julianatoren en geniet van een picknick in de buitenlucht.
 8. Kinderparadijs Malkenschoten: Breng een dag vol plezier door in Kinderparadijs Malkenschoten, een avontuurlijk speelpark voor kinderen van alle leeftijden. Ontmoet boerderijdieren, maak een ritje in de speeltuin en geniet van waterpret in het zwembad en de waterspeeltuin.
 9. Het Looiershuisje: Bewonder het charmante Looiershuisje, een historisch pand uit de 17e eeuw dat dienst doet als informatiecentrum en expositieruimte. Leer meer over de geschiedenis van de lederindustrie in Apeldoorn en ontdek ambachtelijke demonstraties en tentoonstellingen.
 10. Paleispark Het Loo: Verken het uitgestrekte Paleispark Het Loo, een prachtig landschapspark rondom Paleis Het Loo. Maak een wandeling door de formele tuinen, langs sierlijke fonteinen en beelden, en geniet van de rust en sereniteit van dit historische park.
 11. Klimbos Veluwe: Ga op avontuur in Klimbos Veluwe, een spectaculair klimpark gelegen in de bossen van Apeldoorn. Trotseer verschillende klimparcoursen, van eenvoudige touwbruggen tot uitdagende klimwanden, en geniet van een adrenaline-gevulde dag in de natuur.

Apeldoorn is een stad vol verrassingen en deze 11 prachtige bezienswaardigheden bieden slechts een glimp van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, cultuur of gewoon op zoek bent naar plezier voor het hele gezin, Apeldoorn zal je zeker niet teleurstellen. Dus pak je camera en verken deze betoverende stad vol met verborgen schatten!