Selecteer een pagina

Welkom bij onze verkenning van Breda, een stad doordrenkt van geschiedenis, charme en bruisende energie. Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist die deze stad voor het eerst bezoekt, Breda heeft voor iedereen iets te bieden. Laten we eens kijken naar 12 van de mooiste bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf in Breda.

 1. Grote Markt en Grote Kerk: Begin je ontdekkingstocht in het hart van Breda op de Grote Markt, omringd door prachtige historische gebouwen en gezellige terrassen. Bewonder de imposante Grote Kerk, een gotisch meesterwerk dat al eeuwenlang het stadsbeeld domineert.
 2. Kasteel van Breda: Stap terug in de tijd en ontdek de rijke geschiedenis van Breda in het imposante Kasteel van Breda, ook wel bekend als het Kasteel van Oranje-Nassau. Verken de indrukwekkende zalen, gangen en binnenplaatsen van dit historische monument.
 3. Begijnhof: Wandel door de rustige straatjes van het Begijnhof, een oase van rust en sereniteit in het hart van de stad. Bewonder de charmante huisjes en de schilderachtige tuin, en leer meer over de geschiedenis van deze bijzondere plek.
 4. Valkenberg Park: Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van de natuurlijke schoonheid van het Valkenberg Park. Maak een ontspannen wandeling door de groene lanen, bewonder de bloemenperken en geniet van een picknick in de schaduw van de bomen.
 5. Begijnhof Museum: Leer meer over het leven van de begijnen in het Begijnhof Museum, gevestigd in een van de historische huisjes van het begijnhof. Ontdek de fascinerende geschiedenis, tradities en gebruiken van deze religieuze gemeenschap.
 6. Spanjaardsgat: Bewonder het schilderachtige Spanjaardsgat, een historische waterpoort aan de rand van het centrum van Breda. Geniet van het uitzicht op het water en de omringende vestingwerken, en leer meer over de rol van dit verdedigingswerk in de geschiedenis van de stad.
 7. Chassé Theater: Geniet van een avondje uit in het Chassé Theater, een van de grootste en meest gerenommeerde theaters van Nederland. Laat je betoveren door een breed scala aan voorstellingen, van theater en dans tot muziek en cabaret.
 8. Nassaumuseum Breda: Duik in de geschiedenis van de stad in het Nassaumuseum Breda, gevestigd in het historische Stedelijk Paleis aan de Grote Markt. Verken de diverse collecties kunst, artefacten en memorabilia die de rijke geschiedenis van Breda en het Huis van Oranje-Nassau belichten.
 9. Valkenberg Concerten: Geniet van livemuziek in de openlucht tijdens de Valkenberg Concerten, een jaarlijks terugkerend muziekfestival in het Valkenberg Park. Laat je meevoeren door de klanken van verschillende muziekgenres, van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek.
 10. Breda’s Museum: Ontdek de kunst, cultuur en geschiedenis van Breda in het Breda’s Museum, gevestigd in een prachtig historisch pand aan de Parade. Verken de diverse tentoonstellingen en leer meer over de stad en haar bewoners door de eeuwen heen.
 11. Ginneken: Verken de charmante wijk Ginneken, een levendige buurt vol gezellige winkels, boetiekjes, restaurants en cafés. Wandel door de sfeervolle straten, geniet van de lokale specialiteiten en proef de gastvrijheid van deze gezellige buurt.
 12. Mastbos: Ontsnap aan de drukte van de stad en verken het prachtige Mastbos, een van de oudste bossen van Nederland. Maak een ontspannen wandeling of fietstocht door de uitgestrekte bossen, langs schilderachtige vijvers en historische landhuizen.

Breda is een stad vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, en deze 12 prachtige bezienswaardigheden bieden slechts een glimp van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, natuur of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer, Breda zal je zeker niet teleurstellen. Dus pak je camera en verken deze betoverende stad vol geschiedenis en charme!