Selecteer een pagina

Welkom bij onze blog over de bruisende stad Eindhoven! Gelegen in het zuiden van Nederland, staat Eindhoven bekend om zijn innovatie, design en levendige sfeer. Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist die deze stad voor het eerst bezoekt, Eindhoven heeft voor iedereen iets te bieden. Laten we eens kijken naar 11 fascinerende bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf in Eindhoven.

 1. Strijp-S: Duik in de creatieve en culturele scene van Eindhoven in Strijp-S, een voormalig industrieel gebied dat is omgetoverd tot een levendige wijk vol met kunst, design, winkels en restaurants. Verken de industriële architectuur, bewonder de street art en geniet van de bruisende sfeer.
 2. Philips Museum: Leer meer over de rijke geschiedenis van Philips, een van ’s werelds grootste elektronicaconcerns, in het Philips Museum. Ontdek de innovatieve producten, baanbrekende technologieën en het verhaal achter het iconische merk.
 3. Van Abbemuseum: Ontdek moderne en hedendaagse kunst in het Van Abbemuseum, een toonaangevend museum voor moderne kunst in Nederland. Verken de uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken en installaties van kunstenaars uit de hele wereld.
 4. Evoluon: Bewonder het futuristische ontwerp van het Evoluon, een iconisch gebouw dat ooit diende als tentoonstellingscentrum voor technologie en innovatie. Hoewel het niet langer open is voor het publiek, blijft het Evoluon een indrukwekkend symbool van vooruitgang.
 5. Stadhuisplein: Geniet van de levendige sfeer op het Stadhuisplein, het bruisende hart van Eindhoven. Ontdek gezellige cafés, restaurants en terrassen, en bewonder het moderne stadhuis en de omliggende architectuur.
 6. Dutch Design Week: Bezoek Eindhoven tijdens de Dutch Design Week en ontdek de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van design, kunst en innovatie. Laat je inspireren door tentoonstellingen, lezingen, workshops en evenementen verspreid over de hele stad.
 7. Genneper Parken: Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van de natuurlijke schoonheid van Genneper Parken. Verken de uitgestrekte parken, bossen en recreatiegebieden, en ontdek historische bezienswaardigheden zoals de prehistorische nederzetting in het Prehistorisch Dorp.
 8. Klokgebouw: Bewonder de industriële architectuur van het Klokgebouw, een voormalige Philips-fabriek die nu dienst doet als cultureel centrum en evenementenlocatie. Bezoek een van de vele concerten, beurzen, festivals en tentoonstellingen die hier worden gehouden.
 9. Eindhoven Museum: Stap terug in de tijd en ontdek de geschiedenis van Eindhoven in het Eindhoven Museum. Verken gereconstrueerde historische gebouwen, leer over het leven in vroegere tijden en geniet van ambachtelijke demonstraties en activiteiten.
 10. High Tech Campus: Ontdek de innovatiekracht van Eindhoven op de High Tech Campus, een broedplaats voor technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen. Leer meer over baanbrekende onderzoeksprojecten, startups en bedrijven die hier gevestigd zijn.
 11. Glow Eindhoven: Ervaar de stad op een geheel nieuwe manier tijdens Glow Eindhoven, een jaarlijks lichtfestival dat de stad transformeert in een spectaculaire openluchttentoonstelling van lichtkunstwerken en -installaties.

Eindhoven is een stad vol innovatie, design en cultuur, en deze 11 fascinerende bezienswaardigheden bieden slechts een glimp van al het moois dat deze dynamische stad te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in technologie, kunst, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer, Eindhoven zal je zeker niet teleurstellen. Dus pak je camera en verken deze inspirerende stad vol met verrassingen!