Selecteer een pagina

Welkom bij onze verkenning van Nijmegen, een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur. Gelegen aan de oevers van de rivier de Waal, is Nijmegen de oudste stad van Nederland en biedt het een schat aan fascinerende bezienswaardigheden om te verkennen. Of je nu een lokale bewoner bent of een toerist die deze stad voor het eerst bezoekt, Nijmegen zal je zeker betoveren. Laten we eens kijken naar 9 must-see bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf in Nijmegen.

  1. Valkhof Park en Museum Het Valkhof: Begin je ontdekkingstocht in Nijmegen met een bezoek aan het prachtige Valkhof Park, een historische site met een rijke geschiedenis en een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Waal. Verken ook Museum Het Valkhof, waar je archeologische vondsten, kunstvoorwerpen en tentoonstellingen over de geschiedenis van Nijmegen en de regio kunt bewonderen.
  2. Stevenskerk: Bewonder de majestueuze Stevenskerk, een iconisch bouwwerk dat al eeuwenlang het stadsbeeld van Nijmegen domineert. Stap binnen in deze prachtige gotische kerk en bewonder de imposante architectuur, de indrukwekkende glas-in-loodramen en de rustige sfeer.
  3. De Waalkade: Maak een wandeling langs de schilderachtige Waalkade en geniet van het prachtige uitzicht op de rivier de Waal en de historische skyline van Nijmegen. Ontdek gezellige cafés, restaurants en terrassen langs de kade en geniet van de levendige sfeer aan het water.
  4. Het Hunnerpark: Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van de rust en sereniteit van het Hunnerpark. Wandel door de weelderige groene lanen, bewonder de bloemperken en geniet van een ontspannen picknick in deze idyllische stadsoase.
  5. De Grote Markt: Bezoek de levendige Grote Markt, het bruisende hart van Nijmegen, omringd door prachtige historische gebouwen, gezellige terrassen en levendige marktkramen. Geniet van een drankje op een van de terrassen en bewonder de historische architectuur van de omliggende gebouwen.
  6. De oudste winkelstraat van Nederland: de Lange Hezelstraat: Maak een wandeling door de pittoreske Lange Hezelstraat, de oudste winkelstraat van Nederland, en ontdek een schat aan boetieks, ambachtelijke winkels, galeries en gezellige cafés. Geniet van het charmante karakter van deze historische straat en ga op zoek naar unieke souvenirs en cadeaus.
  7. Het MuZIEum: Ervaar de wereld op een geheel nieuwe manier in het MuZIEum, een museum waar je de wereld van blinden en slechtzienden kunt ontdekken. Maak een bijzondere rondleiding in het donker en ervaar hoe het is om de wereld te ervaren zonder zicht.
  8. De Ooijpolder: Verken de prachtige natuur van de Ooijpolder, een uitgestrekt natuurgebied net buiten Nijmegen. Maak een ontspannen wandeling of fietstocht door de groene weilanden, langs kronkelende rivieren en pittoreske dorpjes, en geniet van de rust en stilte van dit idyllische landschap.
  9. Het Afrika Museum: Ontdek de culturele diversiteit van Afrika in het Afrika Museum, gelegen net buiten Nijmegen. Verken tentoonstellingen over kunst, cultuur, geschiedenis en tradities uit verschillende Afrikaanse landen en leer meer over de rijke en gevarieerde culturen van het continent.

Nijmegen is een stad vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, en deze 9 must-see bezienswaardigheden bieden slechts een glimp van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, natuur of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer, Nijmegen zal je zeker niet teleurstellen. Dus pak je camera en verken deze betoverende stad vol geschiedenis en charme!