Selecteer een pagina

Rotterdam, de dynamische havenstad van Nederland, bruist van energie en creativiteit. Naast haar indrukwekkende architectuur en bruisende economie biedt Rotterdam ook een bloeiende kunst- en cultuurscene die bezoekers van over de hele wereld trekt. Van avant-garde theaters tot cutting-edge musea en intieme jazzclubs, Rotterdam heeft voor elk wat wils op het gebied van kunst en cultuur. Laten we een kijkje nemen in wat deze stad te bieden heeft.

Theater en Film:

Rotterdam heeft een levendige theatergemeenschap met een scala aan opwindende opties voor toneelliefhebbers. Het Luxor Theater, gelegen aan de oevers van de Maas, biedt een gevarieerd programma met Broadway-musicals, toneelstukken en cabaretvoorstellingen. Voor liefhebbers van arthouse-films is er het LantarenVenster, een cultureel centrum dat een eclectische mix van internationale films vertoont.

Bezoek het Luxor Theater voor een avond vol entertainment.

Mis de nieuwste arthouse-films niet bij LantarenVenster.

Musea en Galeries:

Rotterdam herbergt enkele van de meest opvallende musea en galerie├źn van Nederland. Het Boijmans Van Beuningen Museum is een must-visit voor kunstliefhebbers, met een uitgebreide collectie van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars. Voor een meer experimentele ervaring kunt u een bezoek brengen aan de Kunsthal Rotterdam, waar wisselende tentoonstellingen een breed scala aan artistieke disciplines bestrijken.

Ontdek de kunstwerken van wereldklasse in het Boijmans Van Beuningen Museum.

Laat u inspireren door innovatieve tentoonstellingen in de Kunsthal Rotterdam.

Uitgaan en Muziek:

Rotterdam heeft een bruisend nachtleven met tal van bars, clubs en live muzieklocaties om te verkennen. Voor liefhebbers van jazz is Dizzy een iconische plek waar lokale en internationale talenten optreden in een intieme setting. Voor een meer eclectische ervaring kunt u een bezoek brengen aan BAR, een multifunctionele ruimte die alles biedt, van clubavonden tot kunsttentoonstellingen.

Geniet van live jazzmuziek bij Dizzy.

Ontdek de diverse clubscene van Rotterdam bij BAR.

Of u nu een liefhebber bent van kunst, theater, film, muziek of gewoon op zoek bent naar een bruisende stad om te verkennen, Rotterdam heeft alles wat u zoekt en meer. Plan uw volgende avontuur naar deze levendige stad en ontdek zelf de schatten van haar kunst- en cultuurscene.

Voor meer informatie over evenementen en activiteiten in Rotterdam, bezoek Rotterdam Tourist Information.

Rotterdam wacht op u om haar unieke charmes te ontdekken, dus kom langs en laat u verrassen door alles wat deze dynamische stad te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur.